Αθλητισμός|14.08.2019 19:41

Παντελίδης: «Ο Αρης πρέπει να πιστέψει ότι το παιχνίδι γυρίζει»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Εξ αρχής, η αποστολή του Αρη είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη, καλούνται να ανατρέψουν κόντρα στη Μόλντε το 3-0 της Νορβηγίας για να μείνουν ζωντανοί στο Europa League και να συνεχίσουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο προπονητής του Αρη έριξε όλο το βάρος στο θέμα της ψυχολογίας, εξηγώντας ότι θα πρέπει να πιστέψουν στην πρόκριση και να βάλουν σε συνθήκες πίεσης τους Νορβηγούς

«Η εικόνα που αποτυπώνεται στα αποδυτήρια, είναι πως το πρώτο ματς δεν θα έπρεπε να τελειώσει έτσι. Από δικά μας λάθη φτάσαμε σε αυτό το σκορ. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Έχουμε όμως μία ομάδα που μέσα στο γήπεδό της είναι πάντα παραγωγική. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλη την εβδομάδα σταθήκαμε, πως θα ήταν το ματς αν δεν κάναμε κάποια λάθη. Θα πρέπει να τα μειώσουμε και να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε εμπιστοσύνη και πιστεύουμε θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να έχουμε πίστη και πάθος, όταν δεν θα έχουμε την μπάλα στα πόδια μας», είπε αρχικά ο έμπειρος προπονητής και πρόσθεσε: «Δεν έχει τόσους πολλούς... δημοσιογράφους στην Νορβηγία για να μάθουμε πως θα παίξουν, ενώ αυτοί μαθαίνουν. Εχουμε πλάνο για το ενδεχόμενο να παίξει ο αντίπαλος για γκολ, αλλά και για να μας περιμένει στην άμυνα. Ο Αρης πάνω απ΄όλα πρέπει να βγάλει την πίστη του, ότι πιστεύει πως μπορεί να το γυρίσει να πάρει την πρόκριση. Δεν ξεκινάς ποτέ με το σκεπτικό ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Είναι το σημαντικότερο ματς που θα δώσω στην καριέρα μου και έχω κάνει τα πάντα για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα».

Ο Παντελίδης μίλησε και για τη φτωχή παραγωγικότητα του Αρη, που μετράει ένα γκολ σε τρεις αγώνες. «Βλέποντας την περσινή σεζόν, στο τελευταίο ματς στο 60′ χάναμε και στο τέλος ήταν 7-2. Ακόμα και με την ΑΕΛ, παρά το 0-0, είχαμε πολλές στιγμές για το γκολ. Αν γίνουν στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις, θα έχουμε γκολ. Πρέπει να τους βάλουμε σε συνθήκες πίεσης. Ο ρόλος μου είναι όχι να μαλώσω, αλλά να δείξω ότι είμαι εκεί. Δουλέψαμε την ψυχολογία, έχουν γυρίσει δυσκολότερα ματς από αυτό και επειδή είμαστε μέλη αυτής της ομάδας θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Δεληζήσης: «Εχουν γίνει και μεγαλύτερες ανατροπές»

Ο Γιώργος Δεληζήσης αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα στη θέση του τιμωρημένου αλλά και τραυματία Βέλεθ. «Καλούμαστε να βάλουμε να τα δυνατά μας για να το γυρίσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε δουλέψει αρκετά και θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι. Πρέπει να βγάλουμε ειδικά χαρακτηριστικά .Την καρδιά και την ψυχή μας. Να ακολουθήσουμε το τακτικό πλάνο 100% και με ένα γρήγορο γκολ θα είμαστε στο παιχνίδι. Τα παιδιά το πιστεύουν. Έχουν γίνει και μεγαλύτερες ανατροπές. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη».

Σάββας ΠαντελίδηςΜόλντεΑρηςEuropa LeagueποδόσφαιροΓιώργος Δεληζήσης