Αθλητισμός|04.06.2020 11:48

Λίβερπουλ - Τσέλσι: Το Super Cup «βάφτηκε» κόκκινο στα πέναλτι (Vids)

Αντώνης Τσακαλέας

Η Λιβερπουλ κατέκτησε το Super Cup, νικώντας με 5-4 την Τσέλσι στα πέναλτι, με την αναμέτρηση να λήγει με 2-2 μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού. Στην αναμέτρηση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, η Τσέλσι είχε καλύτερο ξεκίνημα, καθώς κατάφερε να περάσει κάποιες πάσες στη πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ, με τον Πέδρο να έχει δοκάρι στο 19'. Η Λίβερπουλ «απάντησε» με την ευκαιρία του Φαν Ντάικ στο 29' όταν ο Ολλανδός πρόλαβε τον Κέπα στον αέρα, έπιασε τη κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Τσέλσι έκανε το 1-0 στο 36' με σκόρερ τον Ζιρού, και τον Πούλισικ να δίνει την ασίστ. Η Λίβερπουλ ισοφάρισε σε 1-1 τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Φιρμίνο (που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο να προλαβαίνει το Κέπα και να δίνει «έτοιμο» γκολ στον Μανέ.

Το γκολ του Ζιρού στο 36' για το 1-0 της Τσέλσι

Το γκολ του Μανέ στο 48' για το 1-1 της Λίβερπουλ

Στο 75' ο Κέπα είπε «όχι» αρχικά στον Σαλάχ και στη συνέχεια στον Φαν Ντάικ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Λίβερπουλ να προηγηθεί, με την εικόνα της να έχει αλλάξει προς το καλύτερο.Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη παράταση, με την Λίβερπουλ να παίρνει προβάδισμα στο 95' όταν οι Φιρμίνο και Μανέ συνεργάστηκαν εκ νέου, με τον πρώτο να κάνει γύρισμα από τα αριστερά και τον Αφρικανό με σουτ να κάνει το 2-1. Στο 98' ο Αντριάν απέκρουσε πλασέ του Αμπραχαμ και ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ ανέτρεψε τον Αμπραχαμ, με την Φραπάρ να καταλογίζει πέναλτι και τον Ζορζίνιο να ευστοχεί για το 2-2.

Το γκολ του Μανέ στο 95' για το 2-1 της Λίβερπουλ

Το γκολ του Ζορζίνιο στο 101' για το 2-2 της Τσέλσι

Στα πέναλτι, ο Αντριάν απέκρουσε το πέναλτι του Αμπραχαμ, και έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ με 5-4. Η αναμέτρηση πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος Ευρωπαϊκός τελικός που «διηύθυνε» γυναίκα. Διαιτήτρια ήταν η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ.

Η Γαλλίδα ρέφερι της αναμέτρης Στεφανί Φραπάρ (ΑΡ)

Λίβερπουλ - Τσέλσι:  5-4 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια, 2-2 στη παράταση)

Σκόρερ: 48', 95' Μανέ – 36' Ζιρού, 101' (πεν.) Ζορζίνιο

Οι εκτελέσεις πέναλτι:

Φιρμίνο, εύστοχος, 1-0

Ζορζίνιο, εύστοχος, 1-1

Φαμπίνιο, εύστοχος, 2-1

Μπάρκλει, εύστοχος, 2-2

Οριγκί, εύστοχος, 3-2

Μάουντ, εύστοχος, 3-3

Αλεξάντερ Αρνολντ, εύστοχος, 4-3

Εμερσόν, εύστοχος, 4-4

Σαλάχ, εύστοχος, 5-4

Αμπραχαμ, απέκρουσε ο Αντριάν.

Λίβερπουλ: Αντριάν, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91' Αλεξάντερ Αρνολντ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ (64' Βαϊνάλντουμ), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (46' Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (102' Οριγκί).

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Κρίστενσεν (84' Τόμορι), Ζούμα, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (101' Μπάρκλεϊ), Πέδρο, Πούλισικ (74'Μάουντ), Ζιρού (74' Αμπραχαμ).

ΛίβερπουλΤσέλσιSuper Cup Ευρώπης