Αθλητισμός|15.08.2019 18:24

Κατέρρευσε η «λάσπη» για επίθεση του Γιώργη Σαββίδη στον παρατηρητή της UEFA

Newsroom

Για μια ακόμα φορά, καταγράφηκε προσπάθεια να πέσει άφθονη λάσπη στον ΠΑΟΚ και την οικογένεια Σαββίδη, μέσω δημοσιεύματος που δεν είχε τη παραμικρή δόση αλήθειας. Μια κατασκευασμένη είδηση, την οποία όποιος και αν την συνέβαλε στο μυαλό του, δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να της δώσει έστω και μια δόση αληθοφάνειας.

Η θέληση να πληγεί το κύρος της οικογένειας Σαββίδη ήταν τέτοιο που δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι απλοί κανόνες της δημιουργίας μιας πλαστής είδησης. Τα ξημερώματα της Πέμπτης - καθόλου τυχαία η ώρα που επιλέχθηκε να δημοσιευτεί η κατασκευασμένη είδηση προκειμένου να «αντέξει» όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στον «αέρα» μήπως και πετύχει το σκοπό της - εμφανίστηκε είδηση σύμφωνα με την οποία, με το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ, στο Αμστερνταμ, το βράδυ της Τρίτης 13 Αυγούστου, ο Γιώργης Σαββίδης επιτέθηκε φραστικά στον παρατηρητή διαιτησίας της UEFA, κ. Κώστα Καπιτανή.

Η «είδηση» συνοδευόταν και με «γαρτινούρα» καθώς με αφορμή αυτό το «περιστατικό» γινόταν αναφορά σε πιθανή τιμωρία του ΠΑΟΚ και του Γιώργη Σαββίδη λόγω της συμπεριφοράς του τελευταίου. Το «σενάριο» του συγκεκριμένου «fake news» είχε ως βάση τον εκνευρισμό που επικρατούσε στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ για την διαιτησία του Πόουσον στην αναμέτρηση του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Αγιαξ, όμως ο «σεναριογράφος» δεν έκανε καλή επιλογή «πρωταγωνιστών» και η «ταινία» του... κατέβηκε άρον - άρον. 

Ως πρωταγωνιστής της φραστικής επίθεσης στον Κώστα Καπιτανή εμφανίστηκε ο Γιώργης Σαββίδης, ο οποίος βρίσκει εδώ και λίγες ημέρες τις ΗΠΑ! Ο Γιώργης Σαββίδης πληροφορήθηκε το δημοσίευμα, και έδωσε μια πρώτη απάντηση, μέσω Instagram.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κώστας Καπιτανής, παρατηρητής διαιτησίας της UEFA στην αναμέτρηση Αγιαξ - ΠΑΟΚ, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα SDNA, ανέφερε: «Ούτε καν γνωρίζω τον κ.Σαββίδη, δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν έγινε το παραμικρό. Δεν ξέρω τι εξυπηρετούν τέτοιες αναφορές»!  Το δημοσίευμα, που είχε ένα και μοναδικό στόχο, να πλήξει το κύρος της οικογένειας Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, εξαφανίστηκε, με τη προσπάθεια χυδαίας λασπολογίας να αποτυγχάνει παταγωδώς.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε πως θα κινηθεί νομικά «τόσο εναντίον προσώπων, όσο και κάποιων περιθωριακών site που εκτελούν εντολές».

Champions LeagueΑγιαξΓιώργος ΣαββίδηςΠΑΟΚ