Αθλητισμός|16.08.2019 00:18

Αρης-Μόλντε 3-1: Αγγιξε το θαύμα, λύγισε στην παράταση!

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ενα θαύμα έψαχνε ο Αρης πριν από τη σέντρα του αγώνα με τη Μόλντε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εχοντας ηττηθεί 3-0 στη Νορβηγία, έπρεπε να σκοράρει τουλάχιστον τρία γκολ για να ελπίζει και έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω. Πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Ματίγια και τον Δεληζήση, έχασε απίστευτες ευκαιρίες και για άλλα γκολ και τελικά οδήγησε το ματς στην παράταση με την κεφαλιά του Ντιγκινί στο 84'. Το θαύμα όμως έμεινε μισό. Παρά την υπερπροσπάθεια και την κατάθεση ψυχής, έχοντας να αντιμετωπίσουν και την εχθρική διαιτησία του Ιρλανδού Ρομπ Χάρβεϊ, οι παίκτες του Αρη που άξιζαν την πρόκριση, δέχτηκαν ένα γκολ σε αντεπίθεση από αμυντική αδράνεια και το όνειρο έσβησε. 

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Αρης προσπάθησε με το καλημέρα να εκμεταλλευτεί την συμπαράσταση των φιλάθλων που δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα, όμως με εξαίρεση την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, πέρα από μια κεφαλιά του Σάσα στο 5'. Η πίεση όμως απέδωσε στο 25' όταν ο Αρης επιτέθηκε οργανωμένα για πρώτη φορά από τον άξονα. Ο Λάρσον κέρδισε φάουλ σε καλή σημείο, ο Ματίγια εκτέλεσε απευθείας φάουλ αριστοτεχνικά και έστειλα την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Νορβηγοί αντέδρασαν άμεσα και στο επόμενο λεπτό είχαν απευθείας φάουλ στο δεξί δοκάρι του Κουέστα, ενώ πήραν μέτρα για να ελαττώσουν την πίεση. Ο Αρης όμως σταδιακά ανέκτησε το ρυθμό και στο 37' ο Φετφατζίδης χόρεψε την άμυνα της Μόλντε, πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Δεληζήση, που πάνω στη γραμμή απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-0. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έψαξαν και τρίτο γκολ μέχρι τη λήξη  του ημιχρόνου, χωρίς όμως επιτυχία και πήγαν στα αποδυτήρια με 7-3 τελικές και κατοχή μπάλας 69-31%.

Στην επανάληψη ο Αρης μπήκε στο γήπεδο χωρίς... φρένα. Στο ο Κόρχουτ έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια, αλλά απόκρουσε ο Νορβηγός γκολκίπερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόουζ εξ επαφής πλάσαρε άουτ. Στο 67' ο Ντιγκινί έχασε μοναδική ευκαιρία να μπει με την μπάλα στα δίχτυα από μακρινό γέμισμα. Δύο λεπτά αργότερα σέντρα ξυράφι του Φετφατζίδη πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 77' η Μόλντε δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Κουέστα εντυπωσιακά απομάκρυνε το σουτ του Ομο. Ο Σάββας Παντελίδης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ρίχνοντας τον Γιουνές για να παίξει ο Αρης με δύο στράικερ και στο 84' από σέντρα του Σούντγκρεν, ο Νικολά Ντιγκινί με κεφαλιά πέτυχε το χρυσό γκολ, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Μάλιστα αμέσως μετά ο Ιντέγε έχασε τεράστια ευκαιρία για το 4-0. Στο 94' από μπέρδεμα του Κουέστα με τον Ρόουζ, ο Δεληζήσης έδιωξε πάνω στη γραμμή και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Σοκ στην παράταση

Οι ποδοσφαιριστές του Αρη συνέχισαν με κάθε τρόπο να ψάχνουν το χρυσό γκολ της πρόκρισης και στον έξτρα χρόνο, όμως τους έλειπε η τελική προσπάθεια. Κι ενώ είχαν τον έλεγχο, στο 105' από μία αδράνεια, ο Μπόλι έφυγε μόνος από αριστερά και με λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα μειώνοντας σε 3-1. Εχοντας πλέον να ανέβουν ένα... βουνό οι παίκτες του Αρη, προσπάθησαν για την ανατροπή και είχαν χαμένη διπλή ευκαιρία με δοκάρι του Ρόουζ στο 109'. Στο 113' ο Γιουνές μόνος από το πέναλτι αστόχησε στην πιο μεγάλη ευκαιρία και στο 116' ο Δεληζήσης εξ επαφής πλάσαρε άουτ!

AΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104' Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (64' Μαρτίνες), Φετφατζίδης (78' Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101' Τόνσο)

ΜΟΛΝΤΕ (Ε. Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (55' Φόρεν), Χουσαϊν, Άουρσνες, Έικρεμ (75' , Χέσταντ (99' Κνούτζον), Όμο (89' Μπόλι), Τζέιμς

Europa LeagueΜόλντεΑρηςποδόσφαιρο