Αθλητισμός|15.08.2019 23:00

ΑΕΚ - Κραϊόβα 1-1: Πρόκριση με «σβηστές μηχανές» για την «Ενωση»

Αντώνης Τσακαλέας

Κάνοντας μια εμφάνιση την οποία θα θέλει να ξεχάσει, η ΑΕΚ ουσιαστικά υπερασπίστηκε στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ τη νίκη της στη Ρουμανία επί της Κραϊόβα με 2-0, με το τελικό 1-1 να τη στέλνει στην επόμενη φάση. Η ΑΕΚ προσπάθησε εξ' αρχής την κατοχή της μπάλας και θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης και στο 28' άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος, με μια προσωπική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με σουτ έκανε το 1-0. Στο 28' ο Ολιβέιρα είχε δοκάρι σε προσπάθειά του μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η Κραϊόβα είχε τη πρώτη της επίσκεψη στα καρέ της ΑΕΚ στο 33' - με τον Μπάρμπουτ, ο οποίος πλάσαρε τον Μπάρκα αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ - και άρχισε να κερδίζει έδαφος στο γήπεδο, έχοντας καλύτερη εικόνα από τους γηπεδούχους. Η «Ενωση» συνέχισε να είναι υποτονική με τον προπονητή της, Μιγκέλ Καρντόνο να προχωρά σε διπλή αλλαγή πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Στο 63' η Κραϊόβα ισοφάρισε σε 1-1, μετά από κεφαλιά του Ιβάνοβ. Οι Ρουμάνοι αύξησαν την πίεση τους και απείλησαν την ΑΕΚ, με τον Μπάρκα να αποκρούει το σουτ του Βαταζέλου στο 75', ενώ στο 79' η κεφαλιά του Φόρτες έφυγε άουτ. Η Κραϊόβα προσπάθησε μέχρι το φινάλε να βρει ένα δεύτερο γκολ, που θα τις έδινε ελπίδες πρόκρισης (χρειαζόταν άλλο ένα για να αφήσει εκτός την ΑΕΚ) χωρίς να τα καταφέρει, με την Ενωση να προκρίνεται χάρη στην εκτός έδρας νίκη προ εβδομάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ του Europa League την Τραμπζονσπόρ, η οποία απέκλεισε την Σπάρτα Πράγας.

ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1

Σκόρερ: 26' Μάνταλος - 63' Ιβάνοβ

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς (58' Σιμάο), Σιμόες (82' Γαλανόπουλος), Ζεράλντες, Λιβάγια (58' Βέρντε), Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Κραϊόβα: Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Άτσκα, Κέλιτς, Μπάντσου, Ιβάνοβ (80' Κονσταντίν), Ματέιου, Τσικαλντάου, Μπάρμπουτ, Ρόμαν, Μιχάιλα (55' Βαταζέλου).

ΚραϊόβαΑΕΚEuropa League