Αθλητισμός|16.08.2019 15:35

ΠΑΟΚ: Ο Πόντους Βέρνμπλουμ φτάνει στην άκρη του τούνελ

Αντώνης Τσακαλέας

Πριν από έναν χρόνο, στις 16 Αυγούστου 2018, ο Πόντους Βέρνμπλουμ έκανε την πρώτη του προπόνηση στον ΠΑΟΚ. Η ένταξή του στην αγωνιστική δράση έγινε σταδιακά, όμως η πορεία της ανακόπηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2018, όταν σε ανύποπτη φάση της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, με αντίπαλο την τοπική ομάδα, προσγειώθηκε ανώμαλα έπειτα από άλμα του για κεφαλιά και υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Οι επόμενες ημέρες ήταν οι δύσκολες για τον Σουηδό μέσο, που εκείνο το διάστημα ετοιμαζόταν να βάλει το πόδι στο γκάζι, καθώς είχε ανεβάσει ρυθμούς, με τις εμφανίσεις του στο αρχικό σχήμα να πυκνώνουν. Το άδοξο και πρόωρο φινάλε της σεζόν για τον Βέρνμπλουμ αποτέλεσε το πρώτο χτύπημα. Το δεύτερο χτύπημα δεν ήταν άλλο από την «υποθήκευση» της επόμενης σεζόν. Η αποκατάσταση του τραυματισμού του κρύβει παγίδες και δυσκολίες, με τον Σουηδό να ακολουθεί εβδομάδα προς εβδομάδα πρόγραμμα και εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του Βέρνμπλουμ, όλοι έβλεπαν απέναντί τους έναν άνθρωπο που σήκωνε το βάρος του προβλήματος που αντιμετώπιζε με αποφασιστικότητα και χιούμορ. Τα Χριστούγεννα, φόρεσε αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι στην ειδική μπότα που φορούσε στο εγχειρισμένο του πόδι.

T

Καθημερινά, όταν οι συμπαίκτες του βρισκόταν στα γήπεδο των εγκαταστάσεων της Νέας Μεσημβρίας, εκείνος περνούσε αρκετές ωρες στη πισίνα αποθεραπείας.

T

Καλύτερή του παρέα, από τη πρώτη στιγμή της αποθεραπείας του αποτέλεσε το αγαπημένο του παιχνίδι στον υπολογιστή, το Football Manager.

Οταν ξεκίνησε τις προπονήσεις με μπάλα, για να αποφύγει το να πιέζει τον αχίλλειο τέντοντα στον οποίο έκανε την επέμβαση, είχε αναγκαστεί να τρυπήσει το παπούτσι του για να μειώσει την πίεση που δεχόταν αυτό το σημείο, και να μπορεί να το φοράει.

Κατα τη διάρκεια της παρουσίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Πόντους Βέρνμπλουμ εντάχθηκε στις προπονήσεις της υπόλοιπης ομάδας, αφήοντας το γκρουπ των τραυματιών, με τους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ζοσέ Μαουρίσιο να τον αποχαιρετούν.

T

Ο Βέρνμπλουμ, συμμετέχει πλέον όχι μόνο στις προπονήσεις, αλλά και στα οικογενειακά «διπλά», και ο Αμπέλ Φερέιρα σκέφτεται να δηλώσει τον Σουηδό στην ευρωπαϊκή λίστα για τις αναμετρήσεις με τη Σλόβαν Μπρατιτσλάβας.

ΠΑΟΚΠόντους Βέρνμπλουμ