Αθλητισμός|18.08.2019 19:39

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ένας θαυμαστής του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό!

Θοδωρής Φελάνης

Η σημερινή ημέρα είναι μια από τις πιο χαρούμενες της ζωής του, ο 17χρονος διεθνής γκάρντ Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο παίκτης που προκάλεσε αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που διαθέτει σήμερα το Ελληνικό μπάσκετ έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του καθώς ήρθε σε κατά αρχήν συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης είναι γιος του βετεράνου καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Ηρακλή, του Αμαρουσίου και του Ρεθύμνου Σωτήρη Νικολαϊδη ο οποίος τα τελευταία χρόνια ακολουθεί καριέρα προπονητή. Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε το 2002 , έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ πολύ μικρός αρχικά στο Μαρούσι και στην συνέχεια στην Κηφισιά. Ακολούθως αγωνίσθηκε για τρία χρόνια στην Χ.Α.Ν.Θ. (ομάδα από την οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα κι ο πατέρας του), ενώ από το 2013 εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Ο παίκτης που ανέκαθεν θαύμαζε και  παρακολουθούσε με ενθουσιασμό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ακόμη καλύτερα στο προσεχές μέλλον. Ο Νικολαϊδης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα , πέρασε ιατρικές εξετάσεις και προπονείται με την αντρική ομάδα του Ολυμπιακού. Την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί με την εφηβική ομάδα των ερυθρολεύκων, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί μέλος και του συνόλου παικτών που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α2.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης μπάσκετΟλυμπιακόςμπάσκετΒασίλης Σπανούλης