Αθλητισμός|18.08.2019 23:53

Εθνική μπάσκετ: Ηττα από τη Σερβία στην παράταση, στη σκιά του τραυματισμού του Αθηναίου

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του Γιάννη Αθηναίου, που χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα «παγώνοντας» το «Νίκος Γκάλης» στο ΟΑΚΑ, η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχασε στο πιο ισχυρό και αξιόπιστο τεστ από τους Σέρβους στην παράταση με 80-85.

Είναι ασφαλώς ένα τεστ που θα δώσει στον ομοσπονδιακό τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο την ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα πριν από το Μουντομπάσκετ. Οι Ελληνες φίλαθλοι που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο, χειροκρότησαν θερμά την Εθνική, που ετοιμάζεται πλέον για το ταξίδι στην Κίνα, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις του κόουτς για τη δωδεκάδα.

Οι διεθνείς ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ για τρεις περιόδους, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, με κορυφαίο σκόρερ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και καταπληκτικό τον αδερφό του Θανάση σε θέση «2», που έδωσε λύσεις από το τρίποντο. Στην τελευταία περίοδο όμως, ο απίστευτος Μπογκντάνοβιτς πήρε στις πλάτες του τη Σερβία, που ξέφυγε με πέντε πόντους, 67-72, λίγο πριν από το τέλος.

Η Εθνική αντέδρασε με ένα 5-0, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ισοφάρισε με τρίποντο, ο Μπογκντάνοβιτς αστόχησε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (72-72). Εκεί οι Σέρβοι ήταν πιο ουσιαστικοί και με ηγέτη τον Μπογκτάνοβιτς που είχε 28 πόντους, έφτασαν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72, 80-85 (παρ.)

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 5 (1), Κόνιαρης 2, Αθηναίου, Καλάθης 15 (3/4 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη), Μπουρούσης 10 (0/1 δίποντο, 2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Πρίντεζης 4 (2/8 σουτ), Βασιλόπουλος 3 (1), Γ. Αντετοκούνμπο 20 (4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/10 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 3 λάθη), Θ. Αντετοκούνμπο 17 (5/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα).

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Σιμόνοβιτς 6 (1), Μπογκντάνοβιτς 28 (3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 7/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Μπιέλιτσα 18 (4/8 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Ραντούλιτσα 2, Μπίρτσεβιτς, Μιλουτίνοβ 14 (6/9 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μίτσιτς 5 (1), Γκούντουριτς 7, Γιόβιτς 5 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μαριάνοβιτς.

* Στο τέλος της πρώτης περιόδου, μια μικρή πτώση της τάσης του ρεύματος έγινε η αιτία να διακοπεί αναγκαστικά το παιχνίδι. Οι διαιτητές έδωσαν τάιμ άουτ, αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι άρχισε ξανά, έστω και με λιγότερο φως.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Μπουρούσης: Κοιτάμε μπροστά, να μείνουμε υγιείς»

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα της ΕΡΤ: «Εχουμε στενοχωρηθεί όλοι για τον Γιάννη Αθηναίου. Ηταν άτυχη στιγμή, θα ήταν μαζί μας στο Παγκόσμιο. Είναι πολύ σοβαρός τραυματισμός όπως φαίνεται και είμαστε όλοι κοντά του. Ελπίζουμε να μείνουμε υγιείς και να έρθει μαζί μας και ο Σλούκας και ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου. Κοιτάμε μπροστά. Είδαμε κάποια θετικά, κάποια αρνητικά. Πάμε στην Κίνα και είναι δύσκολα κι εκεί τα πράγματα. Η ομάδα πρέπει να προσαρμοστεί στο κλίμα. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να βελτιώσουμε τους αυτοματισμούς, μια έξτρα πάσα, μια καλή άμυνα και επίθεση».

Δείτε τις δηλώσεις του Μπουρούση:

Τιμήθηκαν οι ήρωες των «παραθύρων»

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα Ελλάδα-Σερβία για το τουρνουά Ακρόπολις, η ΕΟΚ μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τίμησαν όλους τους παίκτες που βοήθησαν την Εθνική Ανδρών να φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, σε μία δύσκολη περίοδο. Η εικόνα ήταν συγκινητική και το χειροκρότημα θερμό γι΄αυτά τα παιδιά, πολλά από τα οποία έπαιζαν για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα. Ωστόσο είχαν ταλέντο, πάθος και πείσμα και οδήγησαν την Εθνική ομάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου, αν και ήξεραν ότι είχαν ελάχιστες ελπίδες να συμπεριληφθούν στην τελική δωδεκάδα.

μπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποΕθνική ΣερβίαςΓιάννης ΑθηναίουΜουντομπάσκετ 2019Εθνική μπάσκετ