Αθλητισμός|19.08.2019 23:18

Ο Κώστας Φλεβαράκης επέστρεψε για τρίτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Θοδωρής Φελάνης

Ο Κώστας Φλεβαράκης είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο 50χρονος Έλληνας τεχνικός συνεργάζεται με τον Δικέφαλο του Βορρά. Μάλιστα, με τον ίδιο στον πάγκο ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο στο μπάσκετ πριν από 20 χρόνια.

Ο Κώστας Φλεβαράκης ξεκίνησε την καριέρα του προπονητικά από τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου και σε ηλικία μόλις 25 ετών προωθήθηκε στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας. Διετέλεσε βοηθός των Μισέλ Γκομέζ, Σκοτ Σκάιλς, Σβι Σερφ και Πέταρ Σκάνσι.

Τον  Δεκέμβριο του 1998 διαδέχθηκε τον Σερφ που απολύθηκε. Την ίδια σεζόν (1999) οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στην ομάδα παρέμεινε μέχρι και τον Γενάρη του 2001 και ακολούθως εργάσθηκε σε Πανελλήνιο, Μακεδονικό, στην Εθνική Σουηδίας, στην Άκροπολ, στην Πολωνία (Πόλπακ).

Επέστρεψε ξανά στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2007-08 για να αντικαταστήσει τον Μπάλντγουιν. Ωστόσο στο τέλος της χρονιάς αποχώρησε και την θέση του ανέλαβε ο Τζον Κόρφας. Ο Φλεβαράκης έχει επίσης συνεργαστεί με την ΑΕΚ, τον Ηλυσιακό, την Μπράουνσβάιγκ (Γερμανία) τα Τρίκαλα και την Αστάνα.

Κώστας ΦλεβαράκηςΠΑΟΚπροπονητήςμπάσκετ