Αθλητισμός|20.08.2019 21:22

Πέδρο Μαρτίνς: «Νίκη με Κρασνοντάρ χωρίς να δεχθούμε γκολ»

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την προετοιμασία του για τον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης (21/8) κόντρα στην Κρασνοντάρ για τα πλέι-οφ του Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, αν και όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσει το σχήμα που αγωνίστηκε με την Μπασακσεχίρ. Τόνισε, πάντως, τη σημασία του αγώνα και την ανάγκη να μην δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός, ενώ ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον προπονητή του μπασκετικού Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ.

«Δεν αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης. Σας θυμίζω πως και πέρυσι παίξαμε με την Μπέρνλι πρώτο ματς εντός. Δεν θα αλλάξουμε κάτι. Νομίζουμε πως τα χαρακτηριστικά του γύρου αυτού είναι πολύ όμοια με την Μπασακσεχίρ. Η πρόκριση, άλλωστε, κρίνεται στα δύο ματς», είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός, που ρωτήθηκε για την ομοιότητα των τριών ομάδων με τις οποίες έχει παίξει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός: «Η ομοιότητα είναι πως διεκδικούν τίτλο στις χώρες τους και πως είναι ομάδες με ηγετικά χαρακτηριστικά. Η διαφορά είναι πως η Κρασνοντάρ είναι πιο δυνατή επιθετικά και ξέρει να επιβάλλεται. Ένα από τα όπλα μας είναι ότι παίζουμε εντός και με τον κόσμο μας, αλλά όλοι οι παίκτες ξέρουν τη σημασία του αγώνα και πως από αυτό εξαρτάται το μέλλον τους και το μέλλον του συλλόγου».

Και πρόσθεσε: «Δεν συμφωνώ πως ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Μέσα στην εβδομάδα εκτιμούμε την κατάσταση του κάθε παίκτη. Δεν θέλω να πω κάτι για την 11άδα, αλλά μπορεί, στη διάρκεια της εβδομάδας, να είναι πιο καλός ένας παίκτης και ο αγώνας να απαιτεί τα χαρακτηριστικά ενός άλλου παίκτη».

Ο Μαρτίνς σχολίασε για τον Βαλμπουενά «πως όσο μεγαλώνει, βελτιώνεται» και πρόσθεσε για το σκορ πρόκρισης: «Το καλύτερο θα ήταν νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ. Επαναλαμβάνουμε πως η πρόκριση θα κριθεί σε δύο ματς. Το έδειξε αυτό η Κρασνοντάρ στα προηγούμενα ματς. Έχασε το πρώτο, αλλά κέρδισε εκτός έδρας και πέρασε. Θέλουμε αύριο με τον κόσμο μας να νικήσουμε. Να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Και αυτό, όμως, να γίνει, τίποτα δεν θα έχει κριθεί, γιατί θα υπάρχει και δεύτερος αγώνας».

Ευχές σε Μπλατ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ευχήθηκε και στον Ντέιβιντς Μπλατ: «Κατ' αρχάς, εύχομαι στον προπονητή του μπάσκετ να γίνει γρήγορα καλά και να μπορέσει να γυρίσει σε αυτό που αγαπά. Τον έχει ανάγκη η ομάδα και το μπάσκετ. Του στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά». 

ΚρασνοντάρποδόσφαιροΟλυμπιακόςΠέδρο ΜαρτίνςChampions League