Αθλητισμός|20.08.2019 21:41

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με τον Κολομβιανό επιθετικό Περέα! (vid)

Newsroom

Ο 19χρονος Κολομβιανός επιθετικός Χουάν Χοσέ Περέα Μεντόζα είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για τη θέση του επιθετικού πίσω από τον Φεντερίκο Μακέντα.
Ο Περέα έχει συμφωνήσει με το «τριφύλλι», βρίσκεται στην Αθήνα και περνάει από τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η απόκτησή του.

Ο ταλαντούχος Λατινοαμερικάνος έχει ύψος 1,84 μ. και αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας, επίσης, τη δυνατότητα να προσφέρει και ως δεύτερος επιθετικός. Τον Ιούλιο του 2018 αποκτήθηκε από την Πόρτο αντί 1,35 εκατ. ευρώ και εντάχθηκε στην Κ19 των «δράκων», έχοντας τρεις συμμετοχές στο UEFA Youth League, το οποίο και κατέκτησαν οι Πορτογάλοι, με τον ίδιο μάλιστα να αγωνίζεται στον τελικό.

Προτού αποκτηθεί από την Πόρτο, ο Περέα πέρασε για δύο χρόνια από τη Σάλτσμπουργκ, ενώ στα τέλη Ιουλίου βρέθηκε πολύ κοντά στη ρωσική Κρίλια Σοβέτοφ (Σαμάρα). Για την ακρίβεια, η ρωσική ομάδα τον ανακοίνωσ,ε δίχως όμως να συνεχίσει τελικά την καριέρα του στη Σαμάρα!

Ο Κορέα είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Κολομβίας και όταν βρισκόταν στην Κ-15 της Escofutuper, ταξίδεψε στη Βολιβία για ένα διεθνές τουρνουά, «γυάλισε» στους σκάουτερ της Σάλτσμπουργκ και εντάχθηκε στην Κ15 της ακαδημίας της. 

Ωστόσο, τα προβλήματα με τους κανονισμούς της FIFA, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε ευρωπαϊκό διαβατήριο, του στέρησαν τη δυνατότητα να παίξει σε επίσημα ματς και δύο χρόνια αργότερα αποχώρησε. Συνέχιζε, όμως, να παίζει με την εθνική ομάδα της Κολομβίας και συμμετείχε στο τουρνουά U-15 της Νότιας Αμερικής.

Για την περίπτωσή του έδειξαν ενδιαφέρον η Άρσεναλ, η Πόρτο και η Μπενφίκα, αλλά κατέληξε στην Πόρτο, αφού προηγουμένως έκανε προπονήσεις και με τους «αετούς» της Λισαβόνας.

Δείτε video με όλα τα περυσινά γκολ του Περέα με τη φανέλα της Πόρτο:

Πηγή: sdna.gr

Χουάν Χοσέ ΠερέαΠαναθηναϊκόςμεταγραφέςSuperLeagueποδόσφαιρο