Αθλητισμός|21.08.2019 17:52

Δώνης: «Δεν θα άφηνα την ομάδα μου λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα»!

Newsroom

Η Χάντερσφιλντ που την περασμένη αγωνιστική περίοδο υποβιβάστηκε από την Premier League στην Championship και πρόσφατα απέλυσε τον προπονητή της Γιαν Ζίβερτ μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, έκανε κρούση στον Γιώργο Δώνη προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ωστόσο ο κόουτς του Παναθηναϊκού, μολονότι έχει όνειρο ζωής να προπονήσει ομάδα στην Αγγλία, με δημόσια τοποθέτηση ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το Τριφύλλι λίγο προτού αρχίσει το πρωτάθλημα.

«Οσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι προπονητικά είναι ένας στόχος μου να εργαστώ σε αγγλικό σύλλογο. Από εκεί και πέρα σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα την ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρέπει να μείνουμε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας στον Παναθηναϊκό» τόνισε με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ομάδας ο έμπειρος προπονητής.

Λίγο πριν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε επίσημη ενημέρωση σημείωνε ότι «με αφορμή το δημοσίευμα της Sun διευκρινίζουμε ότι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη ή ενόχληση από οποιαδήποτε ομάδα σχετικά με τον προπονητή μας Γιώργο Δώνη. Από εκεί και πέρα κατά πάγια τακτική μας δεν σχολιάζουμε φημολογίες».

Προηγουμένως πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, ο Δώνης δήλωνε πως όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Η αγγλική εφημερίδα φιλοξένησε δηλώσεις του «τρένου» και πρώην παίκτη της Χάντερσφιλντ, ο οποίος ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή η συγκυρία είναι περίπλοκη. Εχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το έργο μου πηγαίνει πραγματικά καλά και δεν είναι εύκολη η απόφαση να μετακινηθώ. Αλλά για μένα η εμπειρία να βρεθώ στην Αγγλία ως μάνατζερ είναι μία από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μου.

Ειδικά στη Χάντερσφιλντ όπου έχω αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Τότε, δεν έδειξα το καλύτερό μου πρόσωπο, είχα τραυματισμούς πολλές φορές, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και ο τρόπος που λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, το πρωτάθλημα είναι σε κορυφαίο επίπεδο επειδή υπάρχουν πολλά σημαντικά και δυνατά κλαμπ με ιστορία.

Για εμένα, όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σωματείο στην Ελλάδα, αλλά είναι διαφορετική η εμπειρία της Αγγλίας και μου αρέσει το αγγλικό ποδόσφαιρο».

ΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΓιώργος ΔώνηςSuperLeague