Αθλητισμός|21.08.2019 18:48

Σκουρτόπουλος: «Ενθαρρυντικά νέα για Σλούκα» (pics)

Θοδωρής Φελάνης

Με προορισμό την πόλη Σουτσόου της Κίνας αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής ομάδας. Η «επίσημη αγαπημένη» θα συμμετάσχει στο τουρνουά Atlas, όπου θα δώσει τρία παιχνίδια προετοιμασίας, ενώ στη συνέχεια θα μετακομίσει στη Ναντζίγκ (όπου θα γίνουν οι αγώνες του 6ου ομίλου) για το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ.

Οι 12 παίκτες που έχει επιλέξει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι οι Νικ Καλάθης, Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει σε πρώτη φάση στη διάθεση του τον Κώστα Σλούκα, ωστόσο ο Ελληνας γκαρντ αναμένεται να ταξιδέψει για την Κίνα τις επόμενες ημέρες.

«Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η μαγνητική που έκανε ήταν πάρα πολύ καλή. Παραμένουμε στο πλάνο μας και στις 26 του μήνα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν τα δεδομένα είναι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν οι γιατροί, και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε, ο Κώστας θα είναι μαζί μας. Αν χρειαστεί να θυσιάσουμε και ένα παιχνίδι θα γίνει και αυτό. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί και κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι τι θα μας πουν οι γιατροί και το αν θα είναι 100% έτοιμος. Πάντα προτεραιότητα θα είναι η υγεία του Κώστα. Θέλουμε να γίνει η δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά από την άλλη πλευρά ο Κώστας πρέπει να είναι 100% έτοιμος για να βοηθήσει», δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Σε άλλο σημείο ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: « Όλα πήγανε καλά, με μοναδική εξαίρεση τον τραυματισμό του Αθηναίου. Δουλέψαμε καλά και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας ακόμα. Ουσιαστικά έχουμε τελειώσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολύ μεγάλα, έχουμε πολλές δυνατότητες ακόμα και πολλά πράγματα να δείξουμε στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε περισσότερο στις λεπτομέρειες, κάποια κομμάτια στην αντιμετώπιση του Γιάννη τα διαβάσαμε και εμείς, όπως επίσης και κάποια κομμάτια στην επίθεση και στο πώς πρέπει να λειτουργήσουμε στο "σετ" παιχνίδι».

Σχετικά με τους Πελαργούς, οι οποίοι θα συμπαρασταθούν στην ομάδα, δήλωσε: «Οι Πελαργοί μάς έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία που οι συνθήκες ήταν και ιδιαίτερες. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και να φύγουν ευχαριστημένοι από το ταξίδι τους στην Κίνα».

«Ο Γιάννης μας βοηθάει»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, αναφερόμενος στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δήλωσε: «Σίγουρα ο Γιάννης είναι κάτι διαφορετικό, μας βοηθάει και τον βοηθάμε ώστε να γινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Ανεβάζει επίπεδο την ομάδα μας». Σχετικά με την ετοιμότητα της Εθνικής, τόνισε: «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, έχουμε άλλα τρία φιλικά. Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στο τουρνουά "Ακρόπολις". Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σίγουρα είμαστε φαβορί. Αυτή η Εθνική ομάδα έχει βάθος και δυνατότητες».

«Έχουμε περιθώρια βελτίωσης»

Ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε: «Έχουμε λίγες μέρες για να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα που δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι δείξαμε κάποιες αδυναμίες. Πρέπει να έχουμε περισσότερη κίνηση και να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα. Είναι πολύ όμορφο το κλίμα, είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι με τον ρόλο μας και πηγαίνουμε με σκοπό να πετύχουμε κάτι σπουδαίο». Για τη στήριξη του κόσμου, δήλωσε: «Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους που αγαπούν πολύ αυτήν την ομάδα». Όσο για τον Αντετοκούνμπο, υποστήριξε: «Ο Γιάννης είναι βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία του, όλος ο κόσμος το ξέρει. Είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει μια διαφορετική κατάσταση από το ΝΒΑ, αλλά θέλουμε να τον βοηθήσουμε και να βοηθήσει αυτός εμάς, ώστε να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα». 

Εθνική μπάσκετΜουντομπάσκετ 2019Εθνική ομάδαΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΓιάννης Αντετοκούνμπο