Αθλητισμός|21.08.2019 21:00

Τα κορίτσια της Εθνικής βόλεϊ από την Άγκυρα ζητούν να μεταδόσει η ΕΡΤ τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Newsroom

Δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην προετοιμασία των Εθνικών ομάδων βόλεϊ ενόψει των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στους ομίλους στην Τουρκία (των γυναικών) και στη Γαλλία (των ανδρών) και οι διεθνείς αθλήτριες που ξεκινούν την Παρασκευή την προσπάθεια τους στην Άγκυρα εκφράζουν δημόσια το παράπονο τους για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν θα μεταδώσει τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Η Εθνική γυναικών επιστρέφει σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια και η Εθνική ανδρών μετά από 10 χρόνια ενώ για μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία του αθλήματος θα έχουμε και τα δύο εθνικά συγκροτήματα στις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το μεγάλο παράπονο από την Άγκυρα

Το παράπονο των ανθρώπων του βόλεϊ είναι πως από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μετά η κρατική τηλεόραση ποτέ δεν έχει μεταδώσει ολοκληρωμένη μία διεθνή διοργάνωση βόλεϊ υψηλού επιπέδου τόσο για τους αγώνες των εθνικών ομάδων όσο και για τους τελικούς που θα κρίνουν τα μετάλλια. Τις τελευταίες ώρες ναυάγησαν οι όποιες διαπραγματεύσεις υπήρχαν για να μεταδοθούν τα δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι αθλήτριες που ήδη βρίσκονται στην Άγκυρα εξέφρασαν το παράπονο τους...

«Ελπίζουμε μέχρι τελευταία στιγμή»

Την αρχή έκανε η διαγώνιος της Εθνικής γυναικών Ανθή Βασιλαντωνάκη που είπε: «Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια όλο αυτόν τον καιρό και νιώθουμε ότι δεν ανταμείβονται οι κόποι μας όπως πρέπει. Σαν ομάδα είμαστε παράδειγμα υπομονής, επιμονής και δουλειάς κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό το δείχνουμε στο γήπεδο. Πολλοί φίλοι του βόλεϊ πρέπει να έχουν την ευκαιρία να δούνε αυτή την προσπάθειά μας. Ως νούμερο «ένα» γυναικείο άθλημα στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι δεδομένο ότι επιστρέφοντας σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια, θα έχουμε έστω τηλεοπτική κάλυψη. Ας ελπίσουμε ότι έστω και τελευταία στιγμή θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη».

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη υποδέχεται στην προπόνηση τον Λευτέρη Αυγενάκη

«Αν ήταν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ...»

Ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων Βαγγέλης Περόπουλος με ανάρτηση του στο facebook ζήτησε την παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού και της Πολιτείας γενικότερα και αναρωτιέται εάν θα συνέβαινε ποτέ το ίδιο για αντίστοιχες διοργανώσεις του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ:

«Ολοι συμφωνούμε με την ορθή και δίκαιη απαίτηση των κοριτσιών μας, που εδώ αντιπροσωπεύουν όλο το Ελληνικό Γυναικείο Βόλεϊ, από τις γενιές που έφεραν στο παρελθόν επιτυχίες, μέχρι αυτή τη γενιά που ξαναφέρνει στο προσκήνιο την Εθνική Ομάδα, ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!
ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ μας ΟΜΑΔΩΝ ( ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΑΝΔΡΕΣ) !
Αναρωτιέμαι αν ήταν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ θα αντιδρούσε η ΕΡΤ ή ΟΧΙ.
Τα αντανακλαστικά των υπευθύνων δεν υπάρχουν για το Βόλεϊ: Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τους υπευθύνους του Καναλιού, ότι το Γυναικείο Βόλεϊ είναι το πολυπληθέστερο γυναικείο άθλημα στον Κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες και οι φίλοι μου το ξέρουν. Παρακαλώ όμως τον Υφυπουργό, ο οποίος μας επισκέφθηκε με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη, για να μας ξεπροβοδίσει με ευχές για τον καλό αγώνα., να δώσει άμεση λύση αν δεν την έχει δώσει ήδη, κατά την διάρκεια των εγγραφόμενων. Παρακαλώ την πολιτική ηγεσία να δείξει αντανακλαστικά και να σταθεί αρωγός σε όλες τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ».

Επικοινώνησε με ΕΡΤ ο Αυγενάκης

Αμεση ήταν η αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος από την πλευρά του επικοινώνησε με την ΕΡΤ και ζήτησε να γίνει μία τελευταία προσπάθεια για τη μετάδοση των αγώνων των Εθνικών ομάδων: «Η στήριξη των εθνικών ομάδων και των διεθνών διοργανώσεων ερασιτεχνικών αθλημάτων, που φιλοξενούνται στη χώρα μας, πρέπει να ενισχύεται, όσο είναι δυνατόν, μέσω της προβολής τους από τη Δημόσια Τηλεόραση. Υπό αυτό το πρίσμα, κατόπιν επικοινωνίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους ιθύνοντες της ΕΡΤ, θα μεταδοθούν ζωντανά οι τελικοί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας U23 (Ιωάννινα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου), ενώ καταβάλλονται προσπάθειες και για τους αγώνες της Εθνικής βόλεϊ Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Τουρκία», ανέφεραν πηγές του υπουργείου αθλητισμού.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊΕθνική βόλεϊ γυναικώνΣπορ