Αθλητισμός|22.08.2019 09:51

Europa League: Νίκη με διπλό κέρδος επιδιώκει η ΑΕΚ με Τραμπζονσπόρ

Newsroom

Ο Μιγκέλ Καρντόσο έβαλε τάξη στην αναστάτωση που είχε προκληθεί στην ΑΕΚ έπειτα από το ματς με την Κραϊόβα, ωστόσο αυτό που χρειάζεται η Ενωση απόψε (22/8, 21.00) είναι η νίκη κόντρα στην Τραμπζονσπόρ στο άδειο ΟΑΚΑ, που θα βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League και θα προσφέρει ηρεμία για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μια ικανοποιητική εμφάνιση θα αλλάξει τα δεδομένα και θα φέρει πιο κοντά την πρόκριση που τόσο πολύ θέλουν στην ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τον Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι, τον Νίκλας Χουλτ και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Στη συνέντευξη Τύπου δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τη βασική ενδεκάδα, ειδικά για την επιθετική γραμμή. Επικρατέστερος δείχνει να είναι στην κορυφή της επίθεσης ο Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος ήταν βασικός και στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Κραϊόβα, αν και δεν θεωρείται ακόμη απόλυτα έτοιμος αγωνιστικά. Ο Μάρκο Λιβάγια διεκδικεί κι αυτός μια θέση στην ενδεκάδα, παίζοντας πίσω από τον Ολιβέιρα και με τους Μάνταλο και Ζεράλδες στα φτερά, όμως υποψήφιος για το αρχικό σχήμα είναι και ο Βέρντε.

Στις υπόλοιπες γραμμές τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Μπάρκας θα είναι στην εστία, με τους Βράνιες και Σβάρνα μπροστά του στο κέντρο της άμυνας, ενώ αριστερά θα ξεκινήσει ο Λόπες και δεξιά ο Παουλίνιο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Σιμάο και ο Σιμόες.

Την αποστολή της ΑΕΚ συγκροτούν οι: Μπάρκας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Βράνιες, Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Ζεράλδες, Μάνταλος, Σιμάο, Γαλανόπουλος, Ολιβέιρα, Γιακουμάκης, Λιβάγια. 

Η ΑΕΚ δεν θα έχει και πάλι τη συμπαράσταση των οπαδών της, καθώς είναι τιμωρημένη η έδρα της. Η Τραμπζονσπόρ, που απέκτησε πριν από λίγες ώρες τον Ντάνιελ Στάριτζ, κρατάει χαμηλούς τόνους. Ο τεχνικός, Ουνάλ Καραμάν αναμένεται να παρατάξει τον Ογκουρτσάν στην εστία, τους Περέιρα, Χοσεϊνί, Χουσεΐν και Νόβακ στην άμυνα, τους Σόσα και Παρμάκ στα χαφ, μπροστά τους Ομούρ, Νουακέμε και Εκουμπάν και στην κορυφή τον Σέρλοτ.

ΑΕΚΤραμπζονσπόρEuropa Leagueποδόσφαιρο