Αθλητισμός|22.08.2019 16:29

«Χάθηκαν» 6 εκατ. στους Παράκτιους και κάνουν αγώνα δρόμου για την έναρξη την Κυριακή

Newsroom

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η νέα οργανωτική επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων προκειμένου να γίνουν βασικές προετοιμασίες για τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στην Πάτρα και το Αγρίνιο την προσεχή Κυριακή 25 Αυγούστου. Πολλά σημαντικά έργα που αφορούν σε βασικές υποδομές της διοργάνωσης δεν είναι ακόμα έτοιμα ενώ απομένουν μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων.

«Κερδήθηκε το στοίχημα με μεγαλύτερο κόστος»

Οπως έγινε και σε ορισμένους τομείς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 όλες οι εκκρεμότητες τακτοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω της εμπειρίας του προσωπικού, των στελεχών και των εθελοντών αλλά σίγουρα χρειάστηκε και επί πλέον κόστος.

Κάτι ανάλογο αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα συμβαίνει και με τους Παράκτιους. Το έμπειρο προσωπικό της διοργάνωσης πιστεύεται πως θα καταφέρει να βγάλει θετικό αποτέλεσμα και να σώσει το γόητρο της χώρας. 

Η υπερκοστολόγιση όμως και το έξτρα μπάτζετ που χρειάστηκε για να κλείσουν πολλές εκκρεμότητες είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την αθλητική ηγεσία και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές όταν θα κλείσουν τα φώτα της τελετής λήξεως.

Το προανήγγειλε άλλωστε και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος παραδέχτηκε πως μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν ανοικτό το ζήτημα ματαίωσης της διοργάνωσης αλλά διαβεβαίωσε πως η διοργάνωση θα γίνει κανονικά καθώς «το στοίχημα κερδήθηκε».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Η επιτυχία μετά τον έλεγχο»

«Η επιτυχία των αγώνων θα ολοκληρωθεί με το εξονυχιστικό έλεγχο για κάθε ευρώ των πολιτών που δαπανήθηκε. Για κάθε σύμβαση που υπογράφηκε ή άργησε να ετοιμαστεί. Για κάθε «υπερτιμολόγηση» ή αργομισθία. Για κάθε καθυστέρηση που έθεσε σε κίνδυνο τους αγώνες και θα εξέθετε ανεπανόρθωτα την Ελλάδα» είπε στην δήλωση του ο Αυγενάκης ωστόσο έσπευσε να εγγυηθεί για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία:

«Οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν εθνικό στοίχημα και η επιτυχία τους, παρά τα τόσα σοβαρά προβλήματα που «κληρονομήσαμε» αμέσως μετά από τις εκλογές, είναι αδιαπραγμάτευτη. Και θα είναι αδιαμφισβήτητη. Όχι μόνο σε αθλητικό, σε αγωνιστικό ελληνικό επίπεδο, αλλά και σε εκείνο της πρόσμιξης των 26 λαών, της ένωσης κουλτούρας και πολιτισμού των περισσοτέρων από 700 αθλητών, των άλλων τόσων προπονητών, συνοδών, στελεχών των αποστολών, κριτών και διαιτητών, των 1.100 εθελοντών και των δεκάδων χιλιάδων θεατών. Από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου σε δύο πόλεις (Πάτρα, Αγρίνιο), σε τέσσερις μεγάλες εγκαταστάσεις, σε 10 διαφορετικούς αθλητικούς χώρους, σε 11 αθλήματα άμμου, θάλασσας και πισίνας, οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες προσδοκώ να γράψουν την ιστορία που αρμόζει όταν οι Έλληνες αναλαμβάνουν να διοργανώσουν. Και αρμόζει μόνο το άριστα. Είμαι αισιόδοξος για τη διοργάνωση. Και ήδη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές, αθλητές αλλά και στην Οργανωτική επιτροπή για την προετοιμασία».

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

Θα έρθει και πρίγκηπας Αλβέρτος

Ο γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ, Ιάκωβος Φιλιππούσης είπε μεταξύ άλλων: «Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ συμμετοχών. Έχουμε ρεκόρ στη συμμετοχή αθλητών, κριτών και επισκεπτών, αλλά το πιο σημαντικό για μας είναι ότι συμμετέχουν και οι 26 χώρες της Μεσογείου. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από πολλά ξένα τηλεοπτικά δίκτυα σε συνεργασία με την κρατική τηλεόραση, αλλά το πλήρες πρόγραμμα θα μεταδοθεί και από το Olympic Channel γεγονός που λόγω της απήχησης που έχουν τα νέα ψηφιακά μέσα, θα προωθήσει τόσο τους Αγώνες αλλά και την ίδια την πόλη. Με χαρά θα υποδεχθούμε στην Πάτρα αρχηγούς κρατών, καθώς στην Τελετή Έναρξης θα είναι ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, πρωθυπουργούς, πρώην πρωθυπουργούς, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και γενικώς το επίπεδο των ανθρώπων που θα επισκεφτούν την Πάτρα, θα είναι ιδιαίτερα υψηλό».

O Νίκος Παπαδημάτος

«Θα γίνουν οι αγώνες»

Ακόμα και ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Πάτρα 2019», Νίκος Παπαδημάτος παραδέχτηκε πως οι καθυστερήσεις είχαν φτάσει σε οριακό σημείο και είπε πολλές φορές πως «οι αγώνες θα γίνουν κανονικά»:

«Από τις αρχές Αυγούστου μετά τις Κοινοβουλευτικές Εκλογές, η ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού μας εμπιστεύτηκε και μας διόρισε σαν Οργανωτική Επιτροπή με εμένα πρόεδρο για την εκτέλεση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα. Είναι γεγονός ότι σε αυτό το οδοιπορικό μέχρι σήμερα τα προβλήματα ήσαν πάρα πολλά, ένα ένα όμως λυνόταν. Χάρις στο πείσμα, στην εργατικότητα αλλά και στο ρομαντισμό όχι μόνο των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής αλλά και όλων των εργαζομένων και όλων των εθελοντών στους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη δημοσίως να απευθύνω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ και να πω με βεβαιότητα πως οι Αγώνες θα διεξαχθούν. Αυτή τη στιγμή όλα τα έργα υποδομής βρίσκονται στην τελική τους φάση. Η κοπιώδης αυτή προσπάθεια τελικό συμπέρασμα έχει και τελικό σύνθημα ότι το στοίχημα κερδήθηκε στο να γίνουν οι αγώνες.

Παράκτιοι ΑγώνεςΣπορ