Αθλητισμός|23.08.2019 12:50

Οδηγός Superleague1: Η συνήθεια που έγινε λατρεία την Κυριακή με το Εθνος

Newsroom

Το 41ο επαγγελματικό πρωτάθλημα και 61ο από καθιέρωσης της Α’ Εθνικής αρχίζει το Σάββατο 24 Αυγούστου και το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» παρουσιάζει τον οδηγό της Super League 1, όπως ονομάζεται από φέτος η πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Ενα πρωτάθλημα με πολλές αλλαγές, καθώς για δεύτερη φορά, μετά τη σεζόν 2001-02, διεξάγεται με τη συμμετοχή 14 ομάδων, μία διοργάνωση στην οποία για πρώτη φορά (και) ο πρωταθλητής θ’ αναδειχθεί μέσω πλέι οφ, όπως και η ομάδα που θα υποβιβαστεί, αλλά και εκείνη που θα δώσει αγώνα μπαράζ παραμονής με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση της Super League 2.

Το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», στο αφιέρωμα των 76 σελίδων που θα κυκλοφορήσει με το «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της 25/8/2019, παρουσιάζει τα ρόστερ όλων των ομάδων, το μεταγραφικό τους «πάρε - δώσε», τους ποδοσφαιριστές τους που αποτελούν το αστέρι, τη μεταγραφή και τον παίκτη – κλειδί, τους προπονητές τους, στατιστικά στοιχεία, καθώς και το πρόγραμμα της Super League 1, αλλά και κάθε μίας ομάδας ξεχωριστά.

Ακόμα, οι μεταγραφές που προκάλεσαν εντύπωση και αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας συζήτησης, η λίστα των πρωταθλητών και των πρώτων σκόρερ από το 1960 μέχρι και το 2019, τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες των 14 συμμετεχουσών ομάδων, καθώς και τους διαιτητές της Super League 1.

Τέλος, υπάρχει αποκλειστική συνέντευξη του Λέο Μάτος, ο οποίος στα τρία χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα! Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Είμαστε πρωταθλητές και θέλουμε να παραμείνουμε πρωταθλητές.

Ο κάθε αθλητής έχει μέσα του ένα στόχο: να γράψει Ιστορία. Και αρχίζει να δουλεύει γι' αυτό. Καθημερινά. Οταν έρχεται η στιγμή και το καταφέρνεις αυτό, νιώθεις απίστευτα. Και ειδικά στο ποδόσφαιρο, το να βλέπεις και τις αντιδράσεις των φιλάθλων όταν πετυχαίνεις αυτό που ονειρεύονται για την ομάδα τους... Είναι κάτι μοναδικό».

Ερωτηθείς για τον νέο προπονητή της ομάδας του, τον Πορτογάλο Αμπέλ Φερέιρα, ο Λέο Μάτος υπογράμμισε: «Ο κ. Φερέιρα έδειξε από την πρώτη στιγμή πως σέβεται κι εκτιμά την οικογένεια που έχει δημιουργηθεί στ’ αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και σκοπεύει να… επενδύσει πάνω της. Αγωνιστικά, τώρα, νομίζω πως η ομάδα θα είναι πιο επιθετική και άμεση».

SuperLeagueποδόσφαιροΕΘΝΟΣΠΟΡ