Αθλητισμός|24.08.2019 12:04

Πρώτη ήττα των ΗΠΑ μετά το 2006 και το ελληνικό έπος της Σαϊτάμα! (vid)

Newsroom

Πέρασαν 13 χρόνια για να ηττηθεί η εθνική μπάσκετ των ΗΠΑ στο μπάσκετ. Έστω και σε φιλικό, η εκπληκτική Αυστραλία νίκησε την team USA με 98-94 στο δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που έγινε στη Μελβούρνη, υποχρεώνοντας τους Αμερικανούς στην πρώτη ήττα τους -με NBAers στη σύνθεσή τους- μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2006 και τον ιστορικό ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ελλάδα στη Σαϊτάμα. Δεν υπολογίζονται βεβαίως οι αγώνες των προκριματικών, στους οποίους οι ΗΠΑ παρατάχθηκαν χωρίς παίκτες του ΝΒΑ.

Το παιχνίδι ήταν από νωρίς ντέρμπι, με τους Αυστραλούς να προηγούνται με 28-26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, προτού πάνε στα αποδυτήρια στο -1 από τις ΗΠΑ (48-49). Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τους βρήκε ξανά μπροστά (78-76) και το ντέρμπι των τελευταίων λεπτών είχε σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Πάτι Μιλς! 

Ο έμπειρος γκαρντ των Σπερς μέτρησε εννιά σερί πόντους με μεγάλα σουτ και ουσιαστικά είχε απάντηση σε κάθε προσπάθεια... επιστροφής των ΗΠΑ. Η Αυστραλία πήρε προβάδισμα τριών πόντων (97-94) στα 42" πριν το τέλος, οι άμυνες βγήκαν, ο Μιλς ευστόχησε στην... χαριστική βολή και η ιστορική νίκη ξεσήκωσε το κοινό, ενώ παράλληλα έδειξε πως το Παγκόσμιο δεν έχει πλέον το απόλυτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί!

Ο Μιλς ξεχώρισε με 30 πόντους, ενώ καλή εμφάνιση από τους νικητές έκαναν και οι Άντριου Μπόγκουτ (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Τζο Ίνγκλις (15 πόντοι, 7 ασίστ). Από τους ηττημένους, που έχουν να λύσουν αρκετά... ζητήματα ενόψει Κίνας, πάλεψε ο Κέμπα Ουόκερ με 22 πόντους, ενώ ο Χάρισον Μπαρνς σταμάτησε στους 20.

T

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΕθνική ομάδα ΗΠΑΜουντομπάσκετ 2019Εθνική Αυστραλίαςμπάσκετ