Αθλητισμός|24.08.2019 15:47

Παναθηναϊκός: Πρεμιέρα απέναντι σε... κακό δαίμονα

Newsroom

Στη μάχη του νέου πρωταθλήματος ρίχνεται ο Παναθηναϊκός στις 19.00 με αντίπαλο τη Λαμία που την τελευταία διετία του βάζει δύσκολα. Κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες πόσο μάλλον για το «τριφύλλι» που τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας στα δύο χρόνια που βρίσκεται στη Super League.

Είναι ενδεικτικό ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν θετική παράδοση απέναντι στους «πράσινους» καθώς μετρούν στην έδρα τους (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) τρεις νίκες και μια ισοπαλία! Από την άλλη όμως, ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει σε πρεμιέρα από το 2008, την τελευταία φορά που δεν αντιμετώπισε επαρχιακή ομάδα, αλλά την ΑΕΚ! Στις 31 Αυγούστου 2008 έχανε 2-1 και ο τελευταίος προπονητής, που τον νίκησε σε πρεμιέρα, ήταν ο… σημερινός προπονητής του, Γιώργος Δώνης!

Στο «τριφύλλι» θέλουν να αφήσουν πίσω την περασμένη (κακή) σεζόν, αρχίζοντας με νίκη. Κι όλα δείχνουν πως ο 49χρονος τεχνικός θα επιλέξει σύστημα 4-3-3 έχοντας τον Διούδη στο τέρμα, τους Γιόχανσον στο δεξί και Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Πούγγουρας και ο Κολοβέτσιος (που έχει προβάδισμα αντί του Νούνες) θα είναι οι στόπερ.

Ο Κουρμπέλης θα είναι το αμυντικό χαφ, με τους Δώνη και Ζαχίντ σε ρόλο εσωτερικών μέσων, ενώ στην επίθεση δύο εκ των τριών θέσεων είναι σίγουρες. Ο Μακέντα θα είναι σέντερ φορ και ο Κολοβός στο ένα άκρο, ενώ στο άλλο ο Χατζηθεοδωρίδης δείχνει να έχει ελαφρύ προβάδισμα αντί του Μολό, με αουτσάιντερ τον Χατζηγιοβάνη. Πέρα από τους προαναφερθέντες στην 20μελή αποστολή βρίσκονται επίσης οι Κότσαρης, Αποστολάκης, Ζαγαρίτης, Μπουζούκης, Βέργος και Καμπετσής.

Από την άλλη πλευρά, στην αποστολή της Λαμίας για το ματς συμπεριλήφθηκαν ο Ρόμανιτς και ο Ράμος. Αντίθετα εκτός έμεινε ο Ασίγκμπα και οι ανέτοιμοι Μπαχανάκ, Ανάκογλου, Μπουλουλής. Αναλυτικά η αποστολή: Βελλίδης, Θεοδωρόπουλος, Κατσίκας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Ράμος, Βασιλόγιαννης, Πλιάτσικας, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Βάντερσον, Σάλιακας, Καραγιάννης, Τουράμ, Τομάς, Καραμάνος, Ρόμαντιτς, Τσούκαλος.

ποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΛαμία