Αθλητισμός|24.08.2019 22:27

Πανζουρλισμός σε κάθε βήμα του Αντετοκούνμπο στην Κίνα (pics)

Newsroom

Όπως συνέβη πρόσφατα με την εμφάνιση του στην Σανγκάη, κατά την άφιξη της Εθνικής μας , έτσι και στην πόλη Σουτσόου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο επίκεντρο όχι μόνο των  φιλάθλων αλλά και των αντιπάλων της ομάδας μας. Αυτό που έγινε σήμερα στο «Industrial Park», το γήπεδο που φιλοξένησε το φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με την Ιορδανία (στο πλαίσιο του τουρνουά Atlas) ήταν πρωτοφανές.

Από την προθέρμανση ακόμη ο κόσμος χειροκροτούσε κάθε φορά που ο Γιάννης έπιανε την μπάλα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που διαρκώς φώναζαν ρυθμικά “MVP MVP”. Αρκετοί Κινέζοι ήρθαν στο γήπεδο φορώντας φανέλες των Μιλγουόκι Μπακς με το όνομα του Γιάννη. Ανάμεσα τους βρίσκονταν κι ένας Έλληνας από την Καβάλα που μάλιστα σήκωσε ένα σχετικό πλακάτ. Με το τέλος του αγώνα, μέλη της αποστολής της Εθνικής Ιορδανίας τον πλησίασαν προκειμένου να τους υπογράψει αυτόγραφο και φανέλες τους! Πανζουρλισμός επικρατούσε και έξω από τα αποδυτήρια καθώς πολύς κόσμος τον περίμενε καρτερικά για να τον αποθεώσει.

Σε ότι αφορά τις συνθήκες του αγώνα οι Κινέζοι αντιλαμβάνονται αυτά τα παιχνίδια ως μια ευχάριστη διαδικασία ψυχαγωγίας . Οι διοργανωτές διασκέδασαν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Industrial Park» με χορούς, με μια ομάδα επίδειξης που έκανε την εμφάνιση της πριν το ματς ενώ υπήρχε κονφερασιέ και ήχοι από τα μεγάφωνα(αλά ΝΒΑ) σε κάθε προσπάθεια που επιχειρούσε κάποιος παίκτης.

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΕθνική μπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποΜουντομπάσκετ 2019μπάσκετ