Αθλητισμός|26.08.2019 23:26

Σκάνδαλο με VAR στην πρεμιέρα: Σώθηκε από γκέλα ο Ολυμπιακός

Αντώνης Τσακαλέας

Μετά το... αστείο με τα σουβλάκια στην αίθουσα του VAR στο ματς της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό, άρχισαν τα πιο σοβαρά κι επικίνδυνα παιχνίδια του VAR, το οποίο συστήθηκε στραβά κι ανάποδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απ' την πρεμιέρα κιόλας του ελληνικού πρωταθλήματος φάνηκε ότι το σύστημα ήρθε στη χώρα μας για να χρησιμοποιηθεί κατά δοκούν.

Το διαπίστωσε όλη η Ελλάδα στην εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου φάνηκε να αλλοιώνεται η έκβαση του αγώνα. Ακόμη και με τη χρήση του VAR. Διότι μολονότι το σύστημα ήρθε για να «φωτίζει» τις κρίσιμες αμφισβητούμενες φάσεις, τα... «φώτα» του θυμίζουν φωτορρυθμικά, καθώς τη μια ανάβουν και την άλλη όχι.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης καταλόγισε πέναλτι στη φάση του 5' όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πασαλίδη, με τον Ελ Αραμπί να ανοίγει το σκορ. Η αναμέτρηση παρέμεινε ανοικτή, και στο 80' όταν ο Ελ Αραμπί τράβηξε εντός περιοχής τον Μπαράλες, ο διαιτητής Κουμπαράκης (που σε real time δεν είδε παράβαση) πήγε στην οθόνη του VAR, είδε το ξεκάθαρο τράβηγμα και πάλι δεν αναγνώρισε παράβαση! Εκτός κι αν δεν είδε τα σωστά πλάνα που του παρείχε το VAR και ο επικεφαλής Γιώργος Τζοβάρας.

Ο Αστέρας δικαίως φωνάζει για τη συγκεκριμένη φάση, και απορεί καθώς μια παράβαση που καταγράφηκε και μέσω του VAR ουσιαστικά αγνοήθηκε. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0...

Δείτε την επίμαχη φάση:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέντο, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (66' Μασούρας), Σουντανί (66' Βαλμπουενά), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (90' Γκερέρο).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Ιγκλέσιας (83' Καπίγια), Ριέρα, Λουίς Φερνάντεθ (66' Σίτο), Μαρκ Φερνάντεθ (79' Μπαράλες).

διαιτησίαVARΑστέρας ΤρίποληςΣτέφανος ΚουμπαράκηςΓιώργος ΤζοβάραςΟλυμπιακόςSuper League 1