Αθλητισμός|26.08.2019 23:23

Τι είδε ο Κουμπαράκης που δεν είδε όλη η Ελλάδα; Καρέ καρέ η επίμαχη φάση

Newsroom

Ολη η Ελλάδα είδε τράβηγμα της φανέλας του Μπαράλες. Μόνο ο διαιτητής Κουμπαράκης δεν το είδε μολονότι στήθηκε μπροστά στην οθόνη του VAR για να δει τα ριπλέι ξανά και ξανά. Και εν τέλει, ενώ άπαντες έβλεπαν το οφθαλμοφανές τράβηγμα πάνω στον Αργεντινό φορ του Αστέρα εντός περιοχής, ο Κουμπαράκης πολύ απλά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Κάπως έτσι καταγράφηκε και η πρώτη μεγάλη αλλοίωση αποτελέσματος στην πρεμιέρα του VAR στη χώρα μας. Κι έγινε σε αναμέτρηση του Ολυμπιακού, ο οποίος, κατά τα άλλα, εξασφάλισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν...

Κι αν μέχρι πρότινος υπήρχε η δικαιολογία ότι «άνθρωπος είναι και ο διαιτητής, του διέφυγε η φάση», στην προκειμένη περίπτωση πως εξηγείται το ότι δεν καταλόγισε τον ορισμό του πέναλτι, δεδομένου ότι στήθηκε μπροστά στην οθόνη και είδε ριπλέι της φάσης.

Μήπως δεν του τα έδειξαν σωστά και δεν είδε τα πλάνα που έπρεπε από την αίθουσα του VAR όπου επικεφαλής ήταν ο διαιτητής Τζοβάρας; Διότι παρά το γεγονός πως ο Κουμπαράκης πήγε στο VAR, φαίνεται τελικά πως του έδειξαν πολύ μακρινά πλάνα της φάσης, ενώ στο ριπλέι από τη NOVA φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει παράβαση. Έτσι, έδειξε «παίζετε».

Ιδού το τράβηγμα που δεν είδε ο Κουμπαράκης:

Ή μήπως επηρεάστηκε από τα σχόλια και τις... προτροπές που άκουγε πέριξ της οθόνης; Διότι καθόλη την ώρα που ο Κουμπαράκης έβλεπε το βίντεο, ακουγόταν η φωνή «ερυθρόλευκου» παράγοντα, ο οποίος φώναζε «Έλεος Κουμπαράκη, έλεος! Φύγε, είναι και οφσάιντ!», τη στιγμή που, βάσει κανονισμού, κανείς δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται κοντά στον διαιτητή επηρεάζοντας την κρίση του.

Δείτε καρέ-καρέ την επίμαχη μάχη, κι όσα πέρασαν μέσα από το μικρόφωνο της Nova: 

Απαντήσεις από ΚΕΔ και Περέιρα

Είναι βέβαιο πως με το καλημέρα το VAR προκάλεσε μεγάλα ερωτήματα ως προς τη χρήση του κατά το δοκούν στα ελληνικά γήπεδα. Και πλέον αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα. Διότι από την πρεμιέρα κιόλας δημιουργούνται συνθήκες αλλοίωσης αποτελεσμάτων ακόμη και με τη χρήση του VAR. Και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή... 

Αστέρας ΤρίποληςΟλυμπιακόςΓιώργος ΤζοβάραςVARΣτέφανος Κουμπαράκης