Αθλητισμός|25.08.2019 09:04

«Θηρίο στο κλουβί» ο Σλούκας, ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Κίνα

Newsroom

Αντίστροφα μετράει πλέον ο Κώστας Σλούκας για την επανένταξη του στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας. Ο έμπειρος γκαρντ της Φενερμπαχτσέ τις τελευταίες ημέρες μοιάζει με… "θηρίο στο κλουβί" παρακολουθώντας από απόσταση τις προσπάθειες των συμπαικτών του στα φιλικά παιχνίδια: «Είναι πολύ μεγάλη η επιθυμία του να επιστρέψει, απλώς κι ο ίδιος κατανοεί πως θα πρέπει η αποθεραπεία του να συνεχιστεί όπως  πρέπει», λέει άνθρωπος του περιβάλλοντος του. Ο Σλούκας θα απουσιάσει και από τα επόμενα δυο φιλικά ματς του τουρνουά Atlas εξαιτίας του τραυματισμού του (αιμάτωμα  και θλάση στο γαστροκνήμιο).  Το αιμάτωμα  πάντως υποχώρησε αρκετά και την προσεχή Τρίτη(27/8) θα ταξιδέψει στην Κίνα.

«Ο Σλούκας θα ταξιδέψει την Τρίτη για τη Ναντζίνγκ. Το βράδυ της Τετάρτης θα είναι εκεί, εμείς θα είμαστε λίγες ώρες νωρίτερα στην πόλη, συνεπώς από την Πέμπτη θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας. Τη Δευτέρα θα είμαστε 100% σίγουροι μετά την τελική εξέταση και θεωρούμε πως μετά από κάποιες προπονήσεις θα καταφέρει να συνεισφέρει στην ομάδα με το ταλέντο που έχει και τον περιμένουμε. Αυτό δεν σταματά ότι συνεχίζουμε για την καλύτερη δυνατή επιλογή των παικτών, μέχρι τις 30 Αυγούστου που πρέπει να δηλώσουμε τη δωδεκάδα. Πιστεύω πως θα έχουμε βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα για την καλύτερη δυνατή δωδεκάδα», δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά το νικηφόρο φιλικό τεστ(92-65) επί της Ιορδανίας.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κίνα-Δομινικανή Δημοκρατία την Δευτέρα 26/8 (στις 14:30). Αν κερδίσει θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Βενεζουέλα –Τουρκία για τις θέσεις 1-2 του τουρνουά (στις 27/8 και ώρα 14:30). Σε αντίθετη περίπτωση θα παίξει με τον ηττημένο (για τις θέσεις 3-4, την Τρίτη ώρα 11:30 π.μ.). Οι αγώνες του τουρνουά μεταδίδονται μέσα από το επίσημο κανάλι της FIBA στο YouTube.

Μουντομπάσκετ 2019Εθνική ομάδαΚώστας Σλούκας