Αθλητισμός|25.08.2019 18:23

Ο ρέφερι του τελικού του Champions League στον Ολυμπιακό, ένας αστυνόμος στον ΠΑΟΚ

Newsroom

Ο διαιτητής του περσινού τελικού του Champions League ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ, Νταμίρ Σκόμινα, ορίστηκε από την UEFA στο ματς της Κράσνονταρ με τον Ολυμπιακό την Τρίτη (27/08 22:00). Ο Σλοβένος είναι στη λίστα με τους κορυφαίους διαιτητές στην Ευρώπη. Συνεργάτες του θα είναι οι συμπατριώτες του Γιούρι Πραπρότνικ, Ρόμπερτ Βουκάν και τέταρτος διαιτητής ο Ράντε Ομπρένοβιτς. Ο Σκόμινα ήταν ο διαιτητής στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα τη σεζόν 2013-14, για τους ομίλους του Champions League.

Στον ΠΑΟΚ, που θα προσπαθήσει να ανατρέψει στην Τούμπα την ήττα του με 1-0 από τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα, διαιτητής ορίστηκε ο 34χρονος Σουηδός Αντρέας Έκμπεργκ, αστυνομικός στο επάγγελμα. Ο Έκμπεργκ, έχει διευθύνει ακόμη τρεις αγώνες ελληνικών ομάδων στο Europa League: ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ 0-0 στις 22 Οκτωβρίου 2015, Μίλαν - ΑΕΚ 0-0 στις 19 Οκτωβρίου 2017 και Χιμπέρνιαν - Αστέρας Τρίπολης 3-2 στις 26 Ιουλίου 2018. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μεχμέτ Τσουλούμ και Στέφαν Χάλμπεργκ και τέταρτος ο Κρίστοφερ Κάρλσον.

Στη ρεβάνς της ΑΕΚ την Πέμπτη (29/08, 20.30) κόντρα στην Τράμπζονσπορ στην Τουρκία η UEFA όρισε διαιτητή τον έμπειρο Αγγλο Μάικλ Όλιβερ. Ο Ολιβερ είχε διευθύνει το περσινό ματς της ΑΕΚ με τον Άγιαξ (0-2) για το Champions League, ενώ έχει σφυρίζει πέντε ματς ελληνικών ομάδων με απολογισμό τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Βοηθοί του θα είναι οι Στιούαρτ Μπέρτ, Σάιμον Μπένετ και τέταρτος ο Ντέιβιντ Κουτ.

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚΑΕΚEuropa LeagueChampions Leagueδιαιτησία