Αθλητισμός|26.08.2019 01:06

Μεγάλη νίκη η Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, σε κρίση η ΑΕΚ - Τελειώνει ο Καρντόσο

Newsroom

Μεγάλη νίκη με 2-1 πέτυχε η Ξάνθη στην πρεμιέρα της Super League στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ που βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στην κρίση. Η Ενωση ήταν τραγική, η ακριτική ομάδα ήταν εξαιρετική και η συντριβή της Ενωσης ήρθε ως φυσικό επακόλουθο μιας ομάδας που έμοιαζε από το πρώτο λεπτό να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.

Ο κόσμος έβραζε στις εξέδρες από το ξεκίνημα του ματς καθώς η ΑΕΚ προερχόταν κι από τη βαριά ήττα στο Europa League από την Τραμπζονσπόρ. Και όσο περνούσε η ώρα το κλίμα βάραινε ακόμη περισσότερο καθώς στο γήπεδο η εικόνα της πρωταθλήτριας του 2018 ήταν από αναιμική ως προβληματική. Οι αποδοκιμασίες γίνονταν ολοένα και περισσότερες και πιο δυνατές κάτι που κορυφώθηκε με το σφύριγμα της λήξης.

Η ΑΕΚ διανύει την χειρότερη κρίση της μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Και ο πρώτος που φαίνεται ότι θα πληρώσει το... μάρμαρο είναι ο προπονητής της ομάδας Μιγκέλ Καρντόσο, του οποίου το μέλλον πια στην ομάδα φαίνεται δυσοίωνο. Η εξέδρα άλλωστε τον... καταδίκασε με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πριν από το ματς, και οι παίκτες του τον... τελειώσαν με την αποκαρδιωτική εμφάνισή τους. Πλέον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κρατηθεί στον πάγκο. Ωστόσο οι αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες ώρες.

Η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς για την ΑΕΚ που βρέθηκε να παίζει με δέκα από το 33' όταν ο Ζεράλδες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα (είχε δει και την πρώτη κίτρινη στο 12' για εξίσου σκληρό παίξιμο).

Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τραγική κατάσταση της ΑΕΚ, την πίεση και το άγχος των παικτών της, και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη σε μια έδρα όπου... δεν ήξερε ότι μπορεί να κερδίσει καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε πανηγυρίσει νίκη! Και το κατάφερε χάρη σε γκολ του Αμορίμ στο 67' και του Μπαριέντος στο 78'.

Το γκολ που πέτυχε ο Ζεράλδες στις καθυστερήσεις έδωσε αμυδρές ελπίδες στην ΑΕΚ αλλά οι οπαδοί της αντί να πανηγυρίσουν, ή έστω να δώσουν ώθηση στους παίκτες για την ισοφάριση, αποδοκίμασαν ακόμη πιο έντονα. Ενδεικτικό και της όλης ατμόσφαιρας στο γήπεδο.

Το σφύριγμα της λήξης ίσα που ακούστηκε καθώς... πνίγηκε στις αποδοκιμασίες των εξαγριωμένων και απογοητευμένων «κιτρινόμαυρων» οπαδών. Μια χρονιά που άρχισε με όνειρα, γίνεται εφιάλτης προτού καλά καλά αρχίσει...

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (74' Γαλανόπουλος), Σιμόες (83' Αλμπάνης), Βέρντε (58' Λιβάια), Ζεράλδες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41' Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60' Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στούργκεον, Μπαριέντος (81' Ντε Λούκας), Τέρκι, Ρενέλα.

ΑΕΚποδόσφαιροΞάνθηSuper League 1