Αθλητισμός|26.08.2019 10:41

Αυτοί είναι οι «εκλεκτοί» του Μαρκόπουλου για τον μπασκετικό Άρη

Θοδωρής Φελάνης

Μετά από δυο χρόνια περίπου η ΚΑΕ Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στην άρση του ban (απαγόρευση μεταγραφών) που της είχε επιβάλει η FIBA. Η διοίκηση του Δ. Γουλιέλμου έχει πετύχει ήδη αρκετούς διακανονισμούς με παίκτες που είχαν λαμβάνειν χρήματα και εκτιμά πως τις επόμενες ημέρες θα καταφέρει να έρθει σε συμβιβασμό και με τους Κάμινγκς και Τζέκινκς με τους οποίους υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

Ο Άρης έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς ενώ έχει δώσει τα χέρια και με τον Βαγγέλη Σακελλαρίου. Στην ομάδα επίσης υπάρχουν οι: Μποχωρίδης Σλαφτσάκης, Φλιώνης, Βλάσιος, Βουλγαρόπουλος. Οι παίκτες με τους οποίους επίσης διαπραγματεύεται ο Άρης είναι οι:

Σκότι Ρέινολντς: Βασική επιλογή του Μαρκόπουλου για τη θέση του πλέι μέικερ είναι ο Σκότι Ρέινολντς. Ο 32χρονος Αμερικανός αγωνίζεται στην Ευρώπη από το 2010 έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από Μπεσίκτας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ολίμπια Λουμπλιάνας. Πέρσι ξεκίνησε την σεζόν στην Χάποελ αλλά την ολοκλήρωσε στην Ολίμπια.

Τζέιλεν Χάντσον: Ο Τζέιλεν Χάντσον είναι 23 ετών, έχει ύψος 1,98 μέτρα και είναι απόφοιτος του Φλόριντα. Παίζει στις θέσεις «3» και «4».Τη σεζόν 2017-18 ολοκλήρωσε τη σεζόν με 34 αγώνες και είχε 15,5 πόντους, 3,9 ριμπάουντ ενώ πέρσι είχε 9,3 πόντους και 2,9 ριμπάουντ. Εφόσον η μεταγραφή κλείσει θα είναι η πρώτη επαγγελματική συνεργασία της καριέρας του. Δέλεαρ αποτελεί για τον Άρη το χαμηλό του κασέ.

Ντουράντ Σκοτ: Ο 29χρονος Ντουράντ Σκοτ (1,96μ.) παίζει στις θέσεις «2» και «3» και είναι ο εκλεκτός του Σούλη Μαρκόπουλου για την θέση του περιφερειακού. Είναι απόφοιτος του Μαϊάμι και έχει παίξει στο παρελθόν σε Παρί Λεβαλουά, Ομπραντόιρο, την Χάποελ Τελ Αβίβ,  Μπρίντιζι, Όλντενμπουργκ ενώ πέρσι αγωνίσθηκε στην Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, με την οποία είχε 13,8 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ μέσο όρο με 40% στο τρίποντο.

Τζόρτζε Γκάγκιτς: Ο ύψους 2,10 μ. Σέρβος Τζόρτζε Γκάγκιτς προορίζεται για την θέση του βασικού σέντερ και θα ανακοινωθεί και επίσημα μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σχετικά με την άρση του ban. O Γκάγκιτς έχει παίξει στο παρελθόν σε Τενερίφη, Χέμοφαρμ, Γκαζιαντέμπ, Μπρίντιζι, ενώ την τελευταία διετία αγωνίζονταν στην Παρτιζάν. Την περσινή σεζόν είχε μέσο όρο 6,8 πόντους και 2,7 ριμπάουντ

Μάρκο Πετσάρσκι: Ο Άρης έχει συμφωνήσει με τον γιο του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή της ομάδας Μίροσλαβ Πετσάρσκι. Ο Μάρκο Πετσάρσκι είναι γεννημένος το 2000 και έρχεται ως ελεύθερη μεταγραφή από την Παρτιζάν. Αγωνίζεται ως Έλληνας (καθώς έχει διαβατήριο) όπως ακριβώς έπαιζε κι ο πατέρας του στην δεκαετία του 1990. Ο Μάρκο έχει ύψος 2,08 μ. και το καλοκαίρι του 2018 είχε αναδειχθεί MVP του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18 με την Σερβία. Φέτος έπαιξε στο Πανευρωπαϊκό με την Κ19 που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

μπάσκετΑρηςBasket League