Αθλητισμός|26.08.2019 19:12

Εθνική: Το ρεκόρ, ο «τσαμπουκάς» του Αντετοκούνμπο και ο τελικός

Newsroom

Η Εθνική μπάσκετ δεν εντυπωσίασε απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει τη νίκη (87-75) και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά Atlas. Την Τρίτη (27/8) στις 14.30 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα που έκανε επίσης το 2 στα 2 κερδίζοντας Τουρκία και Σενεγάλη. Και αυτό το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της FIBA στο Youtube.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης απέναντι στον Άγιο Δομίνικο ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος τελείωσε το ματς με 26 πόντους, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ με τη «γαλανόλευκη». Ο Γιάννης παρουσιάσθηκε αρκετά κεφάτος, πρόσφερε όμορφο θέαμα, με καρφώματα, τάπες και ασίστ ωστόσο υπήρχαν και στιγμές που βγήκε από τα ...ρούχα του με αφορμή το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων του. Μάλιστα κάποια στιγμή κόντεψε να έρθει στα χέρια με τον Σάδιελ Ρόχας. Πάντως οι δυο παίκτες λίγο αργότερα έδωσαν τα χέρια.

Στο μεταξύ, πλήθος φιλάθλων εμφανίσθηκε πάλι με μπλούζες Αντετοκούνμπο στην εξέδρα ζητωκραυγάζοντας σε κάθε προσπάθεια του MVP του NBA.

Οσο για τον αδερφό του Θανάση Αντετοκούνμπο, στη διάρκεια του αγώνα χτύπησε (υπέστη διάταση στη δεξιά ποδοκνημική και αποχώρησε στο 33'). Ωστόσο ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία.

Πλην του Κώστα Σλούκα που αναμένεται να αναχωρήσει την Τρίτη για την Κίνα, ο Σκουρτόπουλος δεν είχε στην διάθεση του ούτε και τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα και παρέμεινε κλινήρης στο ξενοδοχείο.

Δείτε στιγμές από το φιλικό παιχνίδι της ομάδας μας με την Δομινικανή Δημοκρατία

Εθνική μπάσκετΜουντομπάσκετ 2019μπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA