Αθλητισμός|27.08.2019 09:55

Κρασνοντάρ - Ολυμπιακός: Σφραγίζει το εισιτήριο για τ' αστέρια του Champions League

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει περισσότερη από τη μισή δουλειά. Βρίσκεται μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League μετά την επιβλητική επικράτηση με 4-0 επί της Κρασνοντάρ στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ που έγινε στο Γ. Καραϊσκάκης. Και πλέον απομένει απλά η διεκπεραίωση προκειμένου να πιάσει το... χρυσάφι.

Το βράδυ της Τρίτης (27/8) στις 22.00 (COSMOTE SPORT 2) οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν αυτό το 4-0, που τους φέρνει πιο κοντά όχι μόνο στη δόξα των ομίλων αλλά και στα τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ που προσφέρει η συμμετοχή στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση.

Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει αέρα και άνεση στον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του που γνωρίζουν ότι θα πρέπει να... αυτοκτονήσουν για να μην βρίσκονται στους ομίλους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  Κανένας όμως εντός ομάδας δεν επαναπαύεται. Γνωρίζουν ότι οι Ρώσοι, που διαθέτουν μια επικίνδυνη ομάδα (παρά το 4-0 του πρώτου αγώνα) θα τα δώσουν όλα θέλοντας να κυνηγήσουν το θαύμα και γι' αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο προπονητής τόνιζαν στις δηλώσεις του ότι θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι σαν να αρχίζει από το 0-0.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε στην συνέντευξη Τύπου: «Δεν θα ρισκάρουμε να χάσουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League. Ολοι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα. Θα κάνουμε ένα προσεκτικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι». Δήλωση που αποτελεί και στοιχείο για το πως θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στη Ρωσία.

Όσον αφορά τα πλάνα του Μαρτίνς, για άλλη μια φορά θα ακολουθήσει την ίδια επιτυχημένη συνταγή που τον έχει φέρει μέχρι εδώ. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Σα και μπροστά του στο κέντρο της άμυνας οι Μεριά, Σεμέδο και στα άκρα οι Τσιμίκας και Ελαμπντελαουί, ενώ Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε θα αγωνιστούν στον άξονα. Σε ρόλο οργανωτή θα βρίσκεται ο Βαλμπουενά και στα «φτερά» της επίθεσης οι Μασούρας και Ποντένσε. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Γκερέρο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο οι σκέψεις του κόουτς της Κρασνοντάρ, Ματβέεφ, προσανατολίζονται σε σύστημα 4-3-3 αποτελούμενο από τους Σοβόνοφ, Πετρόφ, Σπάχιτς, Φιόλουσον, Ραμίρες, Όλσον, Καμπόλοφ, Βιλένα, Βάντερσον, Σουλεϊμάνοφ και Μπεργκ.

Το ματς θα διαιτητεύσει μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην Ευρώπη, ο πολύπειρος Νταμίρ Σκόμινα, ο οποίος έπαιξε στον περσινό τελικό του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ.

ποδόσφαιροΟλυμπιακόςChampions LeagueΚρασνοντάρ