Αθλητισμός|27.08.2019 23:59

Κρασνοντάρ - Ολυμπιακός 1-2: Με πιστολέρο Ελ Αραμπί πέτυχε τα αστέρια του Champions League

Newsroom

Βρέθηκε από... σπόντα στην αρχική ενδεκάδα κι ήταν εκείνος που σφράγισε τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Αν έχεις τύχη διάβαινε, θα έλεγε κανείς για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έμαθε στο ζέσταμα ότι θα παίξει βασικός λόγω ενόχλησης που ένιωσε ο Γκερέρο. Και... πυροβόλησε δις! Δεν θα έλεγε, όμως, κάποιος το ίδιο και για τον εξαιρετικό Ολυμπιακό, ο οποίος καθόρισε την τύχη του χάρη σε δύο θαυμάσια 90λεπτα που πραγματοποίησε τόσο στο Γ. Καραϊσκάκης προ εβδομάδας, όσο και στο Κρασνοντάρ.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το άκρως επιβλητικό και εντυπωσιακό 4-0 στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, πανηγύρισαν ακόμη μία εντυπωσιακή νίκη επί της Κρασνοντάρ, τούτη τη φορά με 2-1. Και με συνολικό σκορ 6-1 έφτασαν σε μια σημαντική, δίκαιη και συνάμα πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκλεισαν θέση για τα αστέρια και πλέον μπορούν να ονειρεύονται ελεύθερα, καθώς, πέραν του πρεστίζ που προσφέρουν οι όμιλοι, στο ταμείο του συλλόγου θα εισρεύσουν και περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα τους κάνει πλουσιότερους κατά μερικές χιλιάδες ευρώ, λόγω του πριμ που είχε τάξει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν πρόλαβαν να χαρούν

Η... δουλειά έγινε από τον Ολυμπιακό με άκρως επαγγελματικό τρόπο, καθώς δεν επέτρεψε ούτε στιγμή στη ρωσική ομάδα να πιστέψει στην ανατροπή. Ακόμη κι όταν οι Ρώσοι αιφνιδίασαν τους Πειραιώτες, σκοράροντας μόλις στο 10' με τον Ούτκιν (1-0), οι «ερυθρόλευκοι» στο αμέσως επόμενο λεπτό πάγωσαν τους πανηγυρισμούς των αντιπάλων τους, απαντώντας με γκολ.

Το 1-0 της Κρασνοντάρ:

Αμεση απάντηση

Στο 11' ο Βαλμπουενά κινήθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Ελ Αραμπί, που εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στη ρωσική άμυνα, ισοφάρισε (1-1). Και μόνο η σκέψη πως η Κρασνοντάρ θα έπρεπε να πετύχει άλλα πέντε γκολ στα υπόλοιπα 80' λεπτά για να προκριθεί, ήταν αρκετή για να αντιληφθούν οι Ρώσοι ότι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Το 1-1 του Ολυμπιακού:

Πυροβόλησε ξανά

Ο Ολυμπιακός, παρ' όλα αυτά συνέχισε σε υψηλό τέμπο και με μεγάλη σοβαρότητα και προσήλωση στο πλάνο του να μην επιτρέψει στην Κρασνοντάρ ούτε καν το ενδεχόμενο να πάρει μια νίκη για την τιμή των όπλων. Και με αιχμή του δόρατος τον εξαιρετικό Ελ Αραμπί, «σκότωσε» την Κρασνοντάρ.

Στο 48' ο Ποντένσε κινήθηκε από δεξιά και πάσαρε προς τον Βαλμπουενά, ο οποίος σέντραρε εκεί όπου ο Ελ Αραμπί με προβολή «έγραψε» το 2-1.

Το 1-2 του Ολυμπιακού:

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός πίεζε και για τρίτο γκολ, σε αντίθεση με την Κρασνοντάρ, που είχε παρατήσει τη μάχη. Επειτα από 180' λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που έδειξαν πως και το ήθελαν περισσότερο, αλλά και είχαν τα φόντα για να υπηρετήσουν τη βούλησή τους.

Κρασνοντάρ: Κριτσιούκ, Πετρόβ (56' Σκόπιντσεβ), Φιόλουσον, Σπάιτς, Στότσκι, Φιλένα, Ούτκιν (67' Ιγκνατίεβ), Όλσον, Σουλεϊμάνοβ (32' Ναμλί), Βάντερσον, Μπεργκ. 

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σεμέντο (65' Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83' Καμαρά), Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (73' Σουντανί).

ποδόσφαιροΚρασνοντάρΟλυμπιακόςChampions League