Αθλητισμός|28.08.2019 11:36

US Open: Συνέχεια στο αμερικάνικο όνειρο για τη Μαρία Σάκκαρη

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε άδοξα το US Open μόλις στον πρώτο γύρο καθώς ηττήθηκε από τον Ρώσο Ρούμπλεβ, όμως η Μαρία Σάκκαρη είναι ακόμα εδώ και ελπίζει πως θα κρατήσει ψηλά την ελληνική σημαία θέλοντας να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά μπορεί στο τελευταίο γκραν σλαμ για το 2019.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αναμετρηθεί το βράδυ της Τετάρτης (28/8) περίπου στις 22.30 ώρα Ελλάδας με την Κινέζα Σουάι Πενγκ, Νο. 167 στον κόσμο, και θα προσπαθήσει να κλείσει θέση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Αν τα καταφέρει, μάλιστα, πιθανότατα θα βρει απέναντί της την Άσλεϊ Μπάρτι, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, που κατέκτησε το φετινό Ρολάν Γκαρός.

Η Σάκκαρη, δεν έχει ξαναπαίξει στο παρελθόν με την 33χρονη Πενγκ, όμως πρόκειται για μια εξαιρετική τενίστρια που έχει φτάσει ως το Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 έπαιξε στα ημιτελικά του US Open.

Είναι μια παίκτρια που ειδικεύεται στο διπλό, όπου έχει κατακτήσει συνολικά 22 τίτλους! Η Μαρία, πάντως, είναι χωρίς αμφιβολία το φαβορί για την πρόκριση και δεν είναι μόνο θέμα ranking. Η εμφάνισή της άλλωστε την πρεμιέρα απέναντι στην Ιταλίδα Τζόρτζι έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η τρίτη μέρα του US Open έχει ακόμα Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ, Κέι Νισικόρι, Σερένα Γουίλιαμς, Βίνους-Σβιτολίνα, Άσλεϊ Μπάρτι και Καρολίνα Πλίσκοβα.

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα εδώ (η Νέα Υόρκη είναι επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα).

Το τουρνουά καλύπτεται τηλεοπτικά από το Eurosport.

Μαρία ΣάκκαρηΣπορUS OpenΤένις