Αθλητισμός|29.08.2019 22:55

Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ 0-2: Αγγιξε το θαύμα αλλά δεν τα κατάφερε η Ενωση (vids)

Newsroom

Κανείς δεν πίστευε στην ανατροπή. Ισως μόνο ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας, Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος το δήλωσε με σοβαρότητα στη συνέντευξη Τύπου της παραμονής. «Η πίστη και βουνά μετακινεί» είπε χαρακτηριστικά και λίγο έλειψε να οδηγήσει την ΑΕΚ σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 2-0 στην Τραπεζούντα της Τραμπζονσπόρ, σκορ όμως που δεν τους ήταν αρκετό, λόγω της ήττας με 3-1 που υπέστησαν στο ΟΑΚΑ προ εβδομάδας, η οποία αποδείχθηκε καταδικαστική.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ δεν θύμισε σε τίποτα εκείνο το κάκιστο σύνολο που ηττήθηκε σε διάστημα λίγων ημερών εντός έδρας με 1-3 από την Τραμπζονσπόρ και 1-2 από την Ξάνθη. Η «Ενωση», λες κι ήταν άλλη ομάδα, μπήκε στο γήπεδο με τρομερό αέρα και αυτοπεποίθηση για να παίξει μπάλα και να νικήσει. Και πολύ νωρίς στο ματς έδωσε τα διαπιστευτήριά της, απειλώντας την τουρκική άμυνα, που δεν έδειχνε να πατάει καλά.

Και οι παίκτες του Κωστένογλου άρχισαν να πιστεύουν στο θαύμα, όταν στο 24' άνοιξαν το σκορ (0-1). Ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ιβανίλντο, πάσαρε στον Λιβάγια και ο Κροάτης με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δείτε το 0-1 της ΑΕΚ:

Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «κιτρινόμαυρων» και προτού συνέλθουν οι παίκτες της Τραμπζονσπόρ, ήρθε και το δεύτερο χτύπημα από την ομάδα του Κωστένογλου. Στο 28' ο Ολιβέιρα έκανε ωραία ατομική ενέργεια, ανατράπηκε από τον Ομπι Μίκελ και ο Αγγλος διαιτητής Ολιβερ καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μάνταλος (0-2).

Δείτε το 0-2 της ΑΕΚ:

Η ολική ανατροπή λίγο έλειψε να γίνει στο 45', οταν ο Ολιβέιρα άγγιξε το γκολ ,αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από θαυμάσια ενέργεια. Το ημίχρονο τελείωσε και το 0-2 διατηρήθηκε εν τέλει μέχρι το σφύριγμα της λήξης, καθώς η Τραμπζονσπόρ στο δεύτερο 45λεπτο έπαιξε με μεγαλύτερη αμυντική προσήλωση, ενώ και η «Ενωση» σταδιακά έριξε την απόδοσή της, καθώς έβγαλε κούραση.

Το θαύμα δεν ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ... μένει Ελλάδα, καθώς αποκλείστηκε πρόωρα από τα Κύπελλα Ευρώπης. Ουσιαστικά πλήρωσε την απογοητευτική εικόνα που είχε με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο πριν από επτά ημέρες...

Τραμπζονσπόρ (Γιουνάλ Κάραμαν): Ουγκουρτσάν, Κάμπι, Ιβανίλντο Φερνάντες, Ζοάο Περέιρα, Νόβακ, Παρμάκ, Μίκελ (36' Σόρλοθ), Σόσα, Ομούρ (44' Σάρι) (82' Ερντογάν), Νουακαέμε, Εκουμπάν.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88' Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (58' Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (81' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΤραμπζονσπόρΑΕΚποδόσφαιροEuropa League