Αθλητισμός|29.08.2019 22:34

«Πατατράκ» για τον ΠΑΟΚ, που έμεινε εκτός ομίλων Europa League!

Αντώνης Τσακαλέας

«Ψυχρολουσία» για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν νίκη χωρίς αντίκρισμα επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Το τελικό 3-2, όμως, δεν ήταν αρκετό για να δώσει στον «Δικέφαλο» την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, καθώς χρειαζόταν ένα ακόμη τέρμα, που όμως δεν ήλθε ποτέ. Οι «ασπρόμαυροι» πλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό την αδυναμία τους στις στατικές φάσεις, καθώς σε μια εξ αυτών δέχθηκαν το δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά ήταν εκείνο που τους «έκοψε τη φόρα» στην προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή.

Η αναμέτρηση ήταν ένας «μονόλογος» για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε «κατασκηνώσει» έξω από τη μεγάλη περιοχή της Σλόβαν, χωρίς, όμως, να καταφέρνει να «πατήσει» με αξιώσεις σε αυτή.  Η πίεση των «ασπρόμαυρων» έφερνε διαδοχικές στατικές φάσεις (κόρνερ, αλλά και φάουλ εκτός περιοχής), χωρίς, ωστόσο, κάποιο από αυτά να προκαλέσουν ανησυχία στον γκολκίπερ της Σλόβαν, Γκρέιφ. Οι φιλοξενούμενοι «σόκαραν» την Τούμπα στο 37', με τον Μεντβέντεβ να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, και την μπάλα να «καρφώνεται» στο αριστερό «γάμα» της εστίας του Πασχαλάκη, για το 0-1. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 44', όταν ο Πέλκας πλάσαρε από τα δεξιά και ο Γκρέιφ έδιωξε με τα πόδια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» αρχικά ισοφάρισε με σουτ του Λημνιού μέσα από τη μικρή περιοχή στο 49’  και στο 50’ πήρε προβάδισμα (2-1) με πλασέ του Σφιντέρσκι. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, χωρίς να καταφέρει να βρει τρίτο γκολ, με τους Σλοβάκους να φτάνουν στην ισοφάριση στο 61’ με τον Ντε Μάρκο, ύστερα από κόρνερ.

Η Σλόβαν επέστρεψε στα «καρέ» της και κλείστηκε, κρατώντας το υπέρ της σκορ, μέχρι το 87’, όταν ο Γιαννούλης με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 3-2. Μέχρι το φινάλε, ο ΠΑΟΚ έψαξε το τέταρτο γκολ, που δεν ήρθε και η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μένει εκτός Ευρώπης.

Πάντως, σε ένα ακόμη ματς ο ΠΑΟΚ έχει παράπονα από τη διαιτησία, καθώς δεν δόθηκε πέναλτι στο 78' από τον Σουηδό διαιτητή Εκμπεργκ σε σπρώξιμο του Αμπένα στον Ντούγκλας Αουγκούστο, που είχε ως αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να χτυπήσει με δύναμη πάνω στο δοκάρι, να τραυματιστεί και εξαιτίας αυτού του τραυματισμού να είναι «ωσεί παρών» στο γήπεδο, καθώς δεν μπορεί να αντικατασταθεί, μιας και είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.

Επίσης, στο 52' ο Σουηδός ρέφερι χαρίστηκε στους Σλοβάκους, καθώς τιμώρησε με κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα τον Ντε Καμπς στον Λημνιό.

ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-2

Σκόρερ: 49’ Λημνιός, 50’ Σφιντέρσκι, 87’ Γιαννούλης - 37’ Μεντβέντεβ, 61’ Ντε Μάρκο
Κάρτες:  Βαρέλα - Ντε Μάρκο, Γκρέιφ, Μεντβέντεβ
Αποβολές:-
Διαιτητής: Εκμπεργκ (Σουηδία)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός, Εσίτι (64’ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (31’ Αουγκούστο), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46’ Σφιντέρσκι), Ακπομ.

ΣΛΟΒΑΝ: Γκρέιφ, Μεντβέντεβ, Αμπένα, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο, Ντε Καμπς, Μπάγριτς, Χόλμαν (88’  Ρατάο), Ιμπραΐμ (68’ Νονό), Μόχα (78’ Σουκότσκι), Σπόραρ.

Europa LeagueΣλόβαν ΜπρατισλάβαςΠΑΟΚποδόσφαιρο