Αθλητισμός|30.08.2019 08:03

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα προσπέρασε την Κύπρο, μάχη Ολυμπιακού – ΑΠΟΕΛ για την 15η θέση

Newsroom

Η Ελλάδα με τις νίκες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ προσπέρασε την Κύπρο στη 15η θέση και πλέον η τελική κατάταξη των δύο χωρών στο ranking της UEFA θα κριθεί στη μονομαχία του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ, οι εναπομείναντες εκπρόσωποι στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι δύο νίκες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας και της Τράμπζονσπορ αντίστοιχα έδωσαν στην Ελλάδα συνολικά 400 βαθμούς στο κλείσιμο των πλέι οφ του Europa League. Και σε συνδυασμό με την ήττα του Απόλλωνα Λεμεσού από την Αϊντχόφεν, που σήμανε μηδενική συγκομιδή για τους Κύπριους, στην αυλαία των προκριματικών η Ελλάδα πέρασε στη 15η θέση που προσφέρει δύο (αντί ενός) εισιτήρια για τα προκριματικά του Champions League και τρεις θέσεις στο Europa League.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της Πέμπτης (29/8) η Ελλάδα έχει 25.100 βαθμούς την ώρα που η Κύπρος έμεινε στους 25.000. Παρ’ όλα αυτά, επειδή τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ομίλους η Ελλάδα θα συνεχίσει με μοναδικό εκπρόσωπο στα Κύπελλα Ευρώπης τον Ολυμπιακό. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με την Κύπρο που συνεχίζει μόνο με τον ΑΠΟΕΛ. Ουσιαστικά, λοιπόν, θα πρόκειται για μία μονομαχία των δευτεραθλητών Ελλάδας με τους πρωταθλητές Κύπρου με έπαθλο την 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA στο φινάλε της σεζόν.

Η διαφορά ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League, ενώ ο ΑΠΟΕΛ σε εκείνους του Europa. Προφανώς το επίπεδο δυσκολίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε σχέση με τους «γαλαζοκίτρινους». Επιπλέον, οι βαθμοί που θα συλλέξει ο Ολυμπιακός διαιρούνται με το πέντε, ενώ εκείνοι που θα συλλέξει ο ΑΠΟΕΛ με το τέσσερα λόγω των ομάδων με τις οποίες άρχισε τη σεζόν η κάθε χώρα στα Κύπελλα Ευρώπης το φετινό καλοκαίρι.

Πηγή: sdna.gr

ποδόσφαιροΒαθμολογία UEFAUEFA RankingΑΠΟΕΛΑΕΚΟλυμπιακόςΠΑΟΚ