Αθλητισμός|30.08.2019 10:41

Εθνική μπάσκετ: Κόπηκε ο Κόνιαρης - Αυτή είναι η 12άδα της Εθνικής (pic)

Newsroom

Είναι οριστικό: Ο Αντώνης Κόνιαρης είναι ο παίκτης που έμεινε εκτός δωδεκάδας από την Εθνική μπάσκετ, με τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Παναγιώτη Βασιλόπουλο εν τέλει να παραμένουν στις επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε την απόφασή του στον διεθνή γκαρντ του Ολυμπιακού καθώς κατέληξε στους 12 που ταιριάζουν περισσότερο στα πλάνα του ενόψει του τζάμπολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά την έξοδο του Κόνιαρη, «κλείδωσε» η παραμονή του Βασιλόπουλου, ο οποίος επανεμφανίζεται σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης ύστερα από 11 χρόνια, καθώς θα φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008!

Η Εθνική Ελλάδας θα ριχτεί στη μάχη του Μουντομπάσκετ την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 15.00, οπότε θα αναμετρηθεί με το επικίνδυνο Μαυροβούνιο.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Εθνικής αλλά και όλης της διοργάνωσης, όπως επίσης τις ώρες των αγώνων και τα κανάλια που θα μεταδώσουν το τουρνουά.

Αυτή είναι η τελική 12άδα της Ελλάδας

Αναλυτικά η τελική 12άδα της Εθνικής έχει ως εξής: 

PG: Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης

SG: Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Θανάσης Αντετοκούνμπο

SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος

C: Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης

Η ανάρτηση στο twitter της ΕΟΚ

T

Μουντομπάσκετ 2019Εθνική ομάδαΘανάσης ΣκουρτόπουλοςΑντώνης ΚόνιαρηςΕθνική μπάσκετΒαγγέλης ΜάντζαρηςΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΠαναγιώτης Βασιλόπουλος