Αθλητισμός|30.08.2019 22:11

Μαρία Σάκκαρη: Εδωσε σκληρή μάχη αλλά λύγισε απέναντι στο Νο. 2 του κόσμου

Newsroom

Το αμερικανικό όνειρο κράτησε τρεις γύρους στο US Open για τη Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν πολύ καλή κι έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά απέναντί της βρήκε την εξαιρετική Ασλεϊ Μπάρτι, η οποία ήταν ανίκητη δείχνοντας ότι δικαίως συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Υόρκη.

Η εκρηκτική Αυστραλέζα τενίστρια, η οποία τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός, επικράτησε 2-0 σετ (7-5, 6-3) της Μαρίας που ολοκλήρωσε τη σεζόν στα Γκραν Σλαμ με θετική παρουσία, δίχως όμως να κάνει την υπέρβαση που αναζητούσε.

Εχασε τρία σερί γκέιμ

Η Σάκκαρη μπήκε στο παιχνίδι καλά αλλά η Μπάρτι θέλησε να της ασκήσει πίεση από την αρχή και τα κατάφερε κάνοντας μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (1-2). Η Μαρία όμως δεν έδειξε να επηρεάζεται, δεν τα παράτησε και στο όγδοο γκέιμ απάντησε κι αυτή με μπρέικ «γράφοντας» το 4-4. Πήρε το σερβίς της φτάνοντας στο 5-4 αλλά η Μπάρτι με τρία σερί κερδισμένα γκέιμ, ένα εκ των οποίων μπρέικ (6-5), κέρδισε το πρώτο σετ με 7-5.

Την «σκότωσε» με το σερβίς

Η Μαρία άρχισε και πάλι με θετικό τρόπο το σετ. Εδειξε μάλιστα στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ να διατηρεί την ψυχραιμία της και να βρίσκει απαντήσεις στα σημεία που η Μπάρτι την πίεζε με τα θαυμάσια χτυπήματά της. Μάλιστα άγγιξε το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ αλλά η Μπάρτι όχι μόνο απάντησε με το εκρηκτικό σερβίς της (2-2) αλλά στο επόμενο γκέιμ έκανε εκείνη μπρέικ στη Σάκκαρη που βρέθηκε με χάνει με 3-2.

Η Μπάρτι πήρε το σερβίς της (4-2), η Μαρία έκανε το ίδιο μειώνοντας σε 4-3, αλλά η Αυστραλέζα με το τρομερό σερβίς της (έγραψε συνολικά δέκα άσους αντί ενός της Σάκκαρη!) έφερε το ματς και πάλι στα +2 γκέιμ (5-3), ενώ στη συνέχεια άκουσε το «game, set and match» με μπρέικ γράφοντας το τελικό 6-3.

ΤένιςΜαρία ΣάκκαρηUS OpenΑσλεϊ Μπάρτι