Αθλητισμός|01.09.2019 22:05

Από μηχανής... Πολωνός, έσωσε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Πανιώνιο, συνεχίζοντας τις «χαμηλές πτήσεις». Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν το φετινό αρνητικό τους σερί, καθώς έχουν δεχθεί γκολ σε όλα τα επίσημα παιχνίδια! Αυτήν τη φορά ο Πανιώνιος σκόραρε σε μία από τις ελάχιστες τελικές που έκανε, αλλά ο «Δικέφαλος» επανέκτησε το προβάδισμα στο 74', πανηγυρίζοντας εν τέλει μία πολύτιμη νίκη με 2-1.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, έκλεισε τον Πανιώνιο στα καρέ του και στο 14’ ο Ακπομ αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Μίσιτς, και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κότνικ, κάνοντας το 1-0.  Στο 23’ ο Κότνικ είχε διαδοχικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Ζαμπά, Ακπομ και Μάτος, στη σημαντικότερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Πανιώνιος στο 57’ έφτασε στην ισοφάριση με το διαγώνιο πλασέ του Τσιλούλη, που μόλις είχε περάσει στην αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα να «ξυπνούν». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άσκησε πίεση, ενώ ο Αμπέλ Φερέιρα πέρασε στο παιχνίδι τούς Μπίσεσβαρ και Πέλκα. Στο 74' ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σφιντέρσκι με γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή πέτυχε το 2-1.

Χρειάστηκε, πάντως, να περάσουν τρία λεπτά προκειμένου να κάνουν τη σέντρα οι παίκτες του Πανιωνίου, καθώς ο διαιτητής Παπαπέτρου ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον VAR (Φωτιά), με τον τελευταίο να δίνει την τελική του εισήγηση στον διαιτητή για να γίνει σέντρα, καθώς δεν υπήρξε παράβαση. Ο Πανιώνιος έψαξε την ισοφάριση μέχρι το τέλος χωρίς να τα καταφέρει και ο ΠΑΟΚ πήρε μια χρήσιμη νίκη (τη δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα) μετά τον αποκλεισμό από το Europa League.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (38’ Ινγκασον), Γιαννούλης, Λημνιός (74’ Πέλκας), Εσίτι, Μίσιτς, Ζαμπά (59’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Ακπομ.

Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς (85’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Καμαρά, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Ρέντζας (85’ Λυμπεράκης), Αρτσε (55’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.

ΠΑΟΚΠανιώνιοςSuper League 1ποδόσφαιρο