Αθλητισμός|01.09.2019 23:48

Καθάρισε ξανά με VAR και πέναλτι ο Ολυμπιακός, 1-0 την ΑΕΛ

Newsroom

Το «2Χ2» έκανε ο Ολυμπιακός, που πέρασε νικηφόρα από την AEL FC Arena επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε από τον Ματιέ Βαλμπουενά στο 8ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι. Ο Ελ Αραμπί (4') έκλεψε την μπάλα στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Μπέρτο. Ο Ευαγγέλου συμβουλεύτηκε το VAR και - παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΛ - έδειξε την άσπρη βούλα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια ελαφρά υπεροχή, απώλεσαν καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως δεν έκαναν πολλές τελικές στο δεύτερο ημίχρονο για να «καθαρίσουν» το ματς νωρίτερα και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά, ωστόσο οι «βυσσινί», στην τελευταία φάση του αγώνα, είδαν τον Μπούστος να σουτάρει ελάχιστα άουτ.

Με ισάριθμα πέναλτι, λοιπόν, απόρροια του VAR, ο Ολυμπιακός έκανε δύο τις νίκες του, έφτασε στους έξι βαθμούς, ενώ αντίθετα, η ΑΕΛ έμεινε στον έναν βαθμό. Πλέον, οι Πειραιώτες πηγαίνουν χωρίς απώλειες στη διακοπή κι ετοιμάζονται για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Φατιόν, Σεσέροβιτς, Μπούστος, Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς).

Ολυμπιακός (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Μασούρας (61’ Καμαρά), Ελ Αραμπί.

VARΟλυμπιακόςΑΕΛποδόσφαιροSuperLeague