Αθλητισμός|02.09.2019 15:10

Μουντομπάσκετ 2019: Στον δρόμο της Εθνικής η έμπειρη «σελεσάο» (vid)

Θοδωρής Φελάνης

Μια ομάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας 29,5 χρόνια), με εξαιρετικά έμπειρες μονάδες στη σύνθεσή της, αλλά κι έναν πανέξυπνο προπονητή στον πάγκο θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (3/9) η Εθνική Ελλάδας.

Η Βραζιλία προκρίθηκε στο Μουντομπάσκετ έχοντας στα προκριματικά 9 νίκες και 3 ήττες με την καθοδήγηση του 60χρονου Αλεξάντερ Πέτροβιτς (αδελφού του αείμνηστου  Ντράζεν Πέτροβιτς) ο οποίος έχει στη διάθεσή του την τριάδα τριών πρώην NBAers: του Λεάντρο Μπαρμπόζα (Ράπτορς, Πέισερς, Σανς, Σέλτικς), του γνωστού και μη εξαιρετέου στους Έλληνες φιλάθλους, Άντερσον Βαρεχάο (Καβαλίερς, Ουόριορς) και του Μαρσελίνιο Χουέρτας (Λέικερς).

«Έχουμε τον τέλειο συνδυασμό»

«Όταν κοιτάζουν τη Βραζιλία πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι αυτή η ομάδα είναι γερασμένη. Οι βετεράνοι είναι σε τρομερή κατάσταση, είναι καλοί, έχουν θέληση να παίξουν για την εθνική ομάδα της χώρας τους. Έχουμε επτά νεαρούς, που έπαιξαν στην προετοιμασία τα περισσότερα λεπτά απ’ όλους. Δεν κάθονται στον πάρκο, μπαίνουν και παίρνουν σημαντικά λεπτά. Έχουμε τον τέλειο συνδυασμό βετεράνων – νεαρών. Έχουμε σπουδαία χημεία», είπε για την ομάδα του ο Πέτροβιτς.

Η επιστροφή του Άλεξ Γκαρσία

Στο ρόστερ της Βραζιλίας συναντάμε, επίσης, τον παίκτη των Μέμφις Γκρίζλις, Μπρούνο Καμπόκλο και τον πάουερ φόργουορντ των Σικάγο Μπουλς, Κριστιάνο Φελίτσιο. Πρόσφατα υπήρξε ανησυχία με αφορμή έναν τραυματισμό του 39χρονου Άλεξ Γκαρσία (παλαιός παίκτης των Σπερς, των Χόρνετς και της Μακάμπι), που χτύπησε σε φιλικό με την Κίνα.

Ο Γκαρσία ακολούθησε πρόγραμμα θεραπειών, προστατεύθηκε και στο νικηφόρο ματς της 1ης αγωνιστικής με τη Νέα Ζηλανδία έδειξε δείγματα της εμπειρίας και του ταλέντου του, τρελαίνοντας την αντίπαλη άμυνα καθώς πέτυχε 12 πόντους σε ένα 10λεπτο. Στο ίδιο παιχνίδι ο 36χρονος Μπαρμπόσα έφτασε τους 22 πόντους, ενώ ο Φελίσιο «κατέβασε» 13 ριμπάουντ.

Η 12άδα της Βραζιλίας αποτελείται από τους Χουέρτας, Λουζ, Ντος Σάντος, Γκαρσία, Μπαρμπόσα, Μαρκίνιος, Λουζάντα, Μπενίτε, Λίμα, Καμπόκλο, Φελίσιο και Βαρεζάο.

Η Βραζιλία δεν έχει χάσει συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ τα τελευταία 50 χρόνια!

Δείτε φάσεις από τον αγώνα Βραζιλία - Νέα Ζηλανδία:

 

 

Μουντομπάσκετ 2019μπάσκετΕθνική ΒραζιλίαςΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΕθνική μπάσκετ