Αθλητισμός|02.09.2019 10:28

ΑΕΚ: Το τετραήμερο της αλλαγής - Από το ναυάγιο στην αποθέωση

Newsroom

Μέσα σε τέσσερις μέρες η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε αγωνιστικά, έδιωξε από πάνω της την τραγική εικόνα επί των ημερών του Μιγκέλ Καρντόσο και υπό την καθοδήγηση του Νίκου Κωστένογλου, πέτυχε και δεύτερη διαδοχική νίκη. Το διπλό επί της Τραμπζονσπόρ, αν και δεν έφερε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, γιάτρεψε το πληγωμένο γόητρο, ενώ η νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη, πρόσφερε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και έδειξε ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα παραμένει οικογένεια.

Στην Τρίπολη η ΑΕΚ μέτρησε τις δυνάμεις της. Διαχειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο την αύρα από τη νίκη στην Τουρκία, βρήκε το χαμένο της πάθος και μαζί με τον κόσμο έγινε και πάλι μια γροθιά. Παράλληλα έδωσε χρόνο στον νέο τεχνικό διευθυντή Ίλια Ίβιτς, που με σύμμαχο τη διακοπή του πρωταθλήματος, θα πρέπει να πάρει καταλυτικές αποφάσεις για το μέλλον της Ενωσης και όχι κάτω από καθεστώς πίεσης. Αντίθετα η μεταμόρφωση της ΑΕΚ από τον Κωστένογλου, του δίνει μία ακόμη επιλογή.

Ντέμης... Λιβάγια

Ο Λιβάγια «τρελάθηκε» στο γκολ που πέτυχε στην Τρίπολη και πανηγύρισε σαν τον Ντέμη Νικολαΐδη, σε εκείνον τον θρυλικό πανηγυρισμό που είχε σκαρφαλώσει στα κάγκελα της σκεπαστής. Το ίδιο έκανε κι ο Κροάτης στο «Θ. Κολοκοτρώνης» σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα μπροστά στους οπαδούς της Ενωσης.

Φαίνεται πως με τον πανηγυρισμό του Λιβάγια «τρελάθηκε» και ο ίδιος ο Νικολαϊδης, ο οποίος ανέβασε στον λογαριασμό του στα social media τη σχετική φωτογραφία με τον Κροάτη στα κάγκελα.

Η ΑΕΚ μετράει μόνο κέρδη σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά μετράει και πληγές λόγω τραυματισμών. Ο Κώστας Γαλανόπουλος έφυγε από την Τρίπολη με διάστρεμμα, αλλά θα έχει το χρόνο που θέλει για να επανέλθει. Ομως ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο και η μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί θα δείξει ακριβώς το μέγεθος της ζημιάς, αλλά και το διάστημα της απουσίας του.

Super League 1ΑΕΚποδόσφαιρο