Αθλητισμός|20.11.2018 23:35

Euroleague: Νίκη ανάσα για τον Ολυμπιακό-Υπέταξε την Μπάγερν με 72-62

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο Ολυμπιακός έψαχνε τη νίκη που θα του άλλαζε την ψυχολογία μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και τελικά το πέτυχε καθώς υπέταξε την Μπάγερν Μονάχου μέσα στην έδρα της με 62-72. 

Σημαντικοί πυλώνες της νίκης των ερυθρόλευκων ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος έβαλε και το πρώτο του τρίποντο στην Euroleague, ο Ζακ Λεντέι, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάνις Στρέλνιεκς. 

Ο Ντέιβιντ Μπλατ άρχισε το παιχνίδι με μια πεντάδα που συνηθίζει να χρησιμοποιεί για να έχει ύψη και να δημιουργεί καταστάσεις δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Ο Γκος παλσιώθηκε από Τϊμα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός είχε ταχύτητα, καλές συνεργασίες και επιλογές αλλά και την αποτελεσματική άμυνα που ήταν το ζητούμνο και προηγήθηκε με 12-6 στο 4'.

Η απάντηση του Ράντονιτς ήταν να ρίξει στο ματς τον Ντέρικ Ουίλιαμς και ο Αμερικανός σταρ που αποτέλεσε μια από τις πιο ηχρές μεταγραφές στην Ευρωλίγκα, έδωσε αμέσως ενέργεια και λύσεις στην Μπάγερν, που προσπέρασε με 15-12 με σερί 9-0 και το δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο μ ε 15-15.

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχε ποιότητα και έμοιαζε περισσότερο με... κλεφτοπόλεμο. Οι δύο ομάδες το πήγαν στην δύναμη, η Μπάγερν πήρε ένα μικρό προβάδισμα με 27-24 στο 17' αλλά το φινάλε του ημιχρόνου ήταν για τον Ολυμπιακό. Με σερί 7-0, έχοντας βρει καλή αμυντική λειτουργία και «κρύβοντας» το καλάθι του με τον Μιλουτίνοφ μπροστάρη, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 31-27 και με το παθητικό του να δείχνει ότι είχε βγάλει τελείως εκτός ρυθμού τους Βαυαρούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν σε αυτό το διάστημα να ξεπεράσουν την απώλεια του «μυαλού» τους, Στέφαν Γιόβιτς ο οποίος έμεινε έξω λόγω τραυματισμού.

Το σκηνικό έμεινε ίδιο στην τρίτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός με σταθερό ηγέτη τον Μιλουτίνοφ ξέφυγε με 38-33, η Μπάγερν που βρήκε λύσεις από τον Κόπονεν αντεπιτέθηκε και προσπέρασε με 39-38 και το δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 45-43 και το χαμηλό σκορ να δείχνει μάχη που θα κρινόταν σε λεπτομέρειες.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η άμυνα του Ολυμπιακού «έκλεισε» και άνοιξε η επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο Βασίλης Σπανούλης όσο και ο Γιάνις Στρέλνιεκς να βρουν προσωπικούς πόντους. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια νίκη ψυχολογίας και βλέπουν με αισιοδοξία τον επόμενο αγώνα με την Ρεαλ Μαδρίτης.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς 3(1), Κόπονεν 9(1), Ραντόσεβιτς, Λούσιτς 15, Λο 6, Ντέντοβιτς 2, Αμάιζε, Μπαρτέλ 4, Ουίλιαμς 15(1), Μπούκερ 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Ουίλιαμς-ΓΚος 4, Σπανούλης 9(2), Τίμα 8(2), Μιλουτίνοφ 11(1), Στρέλνιεκς 10(1), Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 4, Μπόγρης, Λεντέι 12(1).

ΟλυμπιακόςΜπάγερν ΜονάχουEuroleague