Αθλητισμός|03.09.2019 23:29

To πιο... λάθος γήπεδο μπάσκετ στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα (vid)

Newsroom

Το μπάσκετ έχει την τιμητική του σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αλλά κάποιοι αθεράπευτοι εραστές του αθλήματος στην Ελλάδα ούτε κρύβουν την αγάπη τους για το άθλημα, ούτε πτοούνται από την έλλειψη του προβλεπόμενου αγωνιστικού χώρου για να φτιάξουν το γήπεδο των... ονείρων τους.

Κάπου στα Μεσόγεια, λοιπόν, υπάρχει ένα γήπεδο που ξεχωρίζει για τις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου, αλλά κυρίως για τις διαγραμμίσεις του.

Εβαλε τη φαντασία του

Ο ιδιώτης στον οποίο ανήκει ο χώρος δεν διέθετε τον απαραίτητο χώρο των 28 μέτρων μήκους και 16 μέτρων πλάτους - όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της FIBA - αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να δημιουργήσει το δικό του γήπεδο.

Με πρόχειρους υπολογισμούς το συγκεκριμένο γήπεδο πρέπει να έχει διαστάσεις 14x14 μέτρα. Έτσι, με πολλή φαντασία ο ιδιώτης έφτιαξε τις διαγραμμίσεις και τις γραμμές του τριπόντου, το οποίο από το 2010 η FIBA το όρισε στα 6,75μ. (μέχρι τότε ήταν στα 6,25μ.), ενώ στο ΝΒΑ η απόσταση είναι στα 7,25μ.

Τέμνονται οι γραμμές των τριπόντων

Μόνο που οι ακτίνες των δύο γραμμών των τριπόντων τέμνονται σε δύο σημεία, ενώ μεταξύ των δύο ρακετών δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος για ελεύθερη ζώνη ή για το ζωγραφιστό του κύκλου των 3,60 μέτρων που υπάρχει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.

Την ανακάλυψη του πιο πρωτότυπου και πιο... λάθους γηπέδου μπάσκετ έκανε η ομάδα του «updrones», που ειδικεύεται σε τηλεοπτικές παραγωγές και παραγωγές βίντεο με drones και το δημοσιεύει στο updrones.gr.

γήπεδοΣπορμπάσκετ