Αθλητισμός|03.09.2019 23:26

Team USA: Γλίτωσε το κάζο, «δώρο» για την Ελλάδα η ήττα της Τουρκίας (vid)

Newsroom

Η Τουρκία κρατούσε στην αγκαλιά της μια σπουδαία και συνάμα ιστορική νίκη απέναντι στην Team USA στο ματς του 5ου ομίλου στην Σανγκάη, όμως ό,τι έχτιζε για 39 λεπτά το «κλότσησε» στο τέλος. Ο αγώνας κρίθηκε στην πεντάλεπτη παράταση (κ.δ. 81-81) στην οποία οι Τούρκοι χρειάστηκε να αστοχήσουν σε 4 συνεχόμενες βολές για να ηττηθούν με 93-92.

Η παράταση έμοιαζε με παιχνίδι… ρώσικης ρουλέτας. Η Team USA μετά από ένα κακό ξεκίνημα έτρεξε σερί 7-0 και ισοφάρισε σε 91-91. Ο Μπαλμπάι έκλεψε την μπάλα από τον Τέρνερ 50'' πριν το τέλος, κέρδισε βολές όμως αστόχησε και στις δυο. Δευτερόλεπτα αργότερα κι ο Οσμάν αστόχησε σε δυο ακόμη βολές κάνοντας ουσιαστικά «δώρο» τη νίκη στις ΗΠΑ που είχε για πρώτο σκόρερ της τον Μίντλετον (15π.). Καταπληκτικό ματς έκανε για τους ηττημένους ο Ιλιασόβα (23π. με 14 ριμπάουντ) και οι Κορκμάζ (16π.) και Μαχμούτογλου (18π.).

Ευνοϊκό για την Ελλάδα αποτέλεσμα

Η ήττα της Τουρκίας είναι πάντως ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Θυμίζουμε πως ο όμιλος μας διασταυρώνεται με τον 5ο (ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία, Ιαπωνία) κι ότι στην επόμενη φάση οι ομάδες που θα προκριθούν κουβαλούν όλα τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Λαμβάνοντας ως δεδομένη την πρόκριση της Εθνικής μας στην επόμενη φάση, αντιλαμβανόμαστε πως εφόσον η Τουρκία κέρδιζε της ΗΠΑ η Ελλάδα θα είχε να αντιμετωπίσει το καλό ρεκόρ νικών των Τούρκων. Θα είχε συνεπώς να ανέβει «γολγοθά» απέναντι σε Τουρκία και Team USA.  Όλα αυτά για την ώρα βέβαια είναι υποθέσεις καθώς αυτό που προέχει για την Εθνική μας είναι η  πρόκριση που θα έρθει μόνο με νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας την Πέμπτη 5/9 στις 15.00.

Δείτε στιγμές του συγκλονιστικού αγώνα:

 

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAteam USAΕθνική ΤουρκίαςΜουντομπάσκετ 2019Εθνική ομάδα ΗΠΑ