Αθλητισμός|04.09.2019 15:32

Υστερία για να δουν τον Τσιτσιπά στο Τατόι: Θα γεμίζαμε γήπεδο 10.000 θέσεων

Newsroom

H αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των αγώνων στο Davis Cup (Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου) στις εγκαταστάσεις του ομίλου τένις στο Τατόι έχει ξεκινήσει, με την Εθνική ομάδα τένις να διεκδικεί την άνοδό της, έχοντας μεγάλη ατραξιόν τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ώρα με την ώρα αυξάνεται η ζήτηση για προσκλήσεις και εισιτήρια, ωστόσο η ομοσπονδία αντισφαίρισης αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει ακόμα και τις βασικές ανάγκες προς τα 300 σωματεία - μέλη της, προς τους εκπροσώπους των άμεσων χορηγών της αλλά και εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες του σημαντικότερου τουρνουά που έχει γίνει στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Μικρό το Τατόι, τεράστια η ζήτηση

Οι εργασίες αναβάθμισης στις όμορφες και φιλόξενες εγκαταστάσεις στο Τατόι βρίσκονται στην κορύφωσή τους, ωστόσο η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που οι συνολικά 1.800 θέσεις των εξεδρών είναι πολύ λίγες για να καλύψουν την πρωτοφανή ζήτηση για εισιτήρια. Για κάθε μέρα των αγώνων έχουν εκδοθεί 1.200 εισιτήρια και έχουν μείνει ελάχιστα προς πώληση.

Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει και ο αριθμός των Μέσων Ενημέρωσης, δημοσιογράφων και τεχνικών που έχουν διαπιστευτεί και αγγίζουν τους 200, όταν τα δημοσιογραφικά της εγκατάστασης στο Τατόι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 20 θέσεις!

«Θα γεμίζαμε και 10.000 θέσεις»

«Θα γεμίζαμε πολύ άνετα ακόμα και ένα γήπεδο 10.000 θέσεων, αν υπολογίσουμε τη ζήτηση που υπάρχει. Αν είχαμε στη διάθεσή μας την εγκατάσταση που βρίσκεται στο ΟΑΚΑ θα την γεμίζαμε πολύ άνετα», είπε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας αντισφαίρισης, ενώ ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς έχει πάνω στο γραφείο του μεγαλεπήβολα σχέδια για το άμεσο μέλλον, σχέδια που βλέπει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να υλοποιηθούν.

Το πλάνο αναβάθμισης του ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με το πλάνο του Σπ. Ζαννιά, η ομοσπονδία αντισφαίρισης σε συνεργασία με το υφυπουργείο Αθλητισμού προωθούν πλάνο ανακαίνισης της Ολυμπιακής εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο γήπεδο, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό σημείο του ΟΑΚΑ. Ο αγωνιστικός χώρος είναι βυθισμένος, οι κερκίδες βρίσκονται σε αμφιθεατρική θέση και έχουν χωρητικότητα 5.500 θέσεις. Μαζί με πτυσσόμενες εξέδρες θα ανεβάσουν τη χωρητικότητα στις 8.000 θέσεις. Από το 2004 και μετά η συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα - κυρίως για προπονήσεις και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Χρειάζονται έργα αναβάθμισης, που έχουν κοστολογηθεί περίπου στις 150.000 ευρώ.

Το ΑΤP στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Το δεύτερο και πιο σημαντικό πλάνο του Σπύρου Ζαννιά έχει να κάνει με την ανάληψη διεθνούς τουρνουά τένις επιπέδου ΑΤP 250, που θα βάλει την Ελλάδα στον χάρτη των κορυφαίων τουρνουά παγκοσμίως. Αυτό το τουρνουά θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο το 2020, με την προϋπόθεση πως θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την τοποθέτηση των αγωνιστικών χώρων, του φωτισμού, αλλά και τη βελτίωση για την προσβασιμότητα των θεατών.

Η μεγάλη ευκαιρία του τένις

Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό τένις προσπαθεί να εξαργυρώσει τη δημοσιότητα αλλά και τη δημοφιλία τού αθλήματος με την ευκαιρία των «φαινομένων» του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη και η διοίκηση της ομοσπονδίας έχει στα χέρια της μία μεγάλη ευκαιρία για να βάλει την Ελλάδα στην ελίτ των χωρών που διοργανώνουν κορυφαία τουρνουά.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤατόιΤένιςDavis CupΣπορ