Αθλητισμός|04.09.2019 23:27

Νεκρή βρέθηκε η Ολυμπιονίκης που είχε χαθεί στο βουνό

Newsroom

Στο βουνό έζησε τις στιγμές δόξας, αλλά και τις τελευταίες ημέρες της ζωής της. Δυστυχώς το χειρότερο σενάριο που φοβόντουσαν οι συγγενείς και οι Αρχές για την τύχη της Ισπανίδας Φρανσίσκο Φερνάντες Οτσόα επιβεβαιώθηκε. Σήμερα (4/9), λίγο μετά το μεσημέρι, βρέθηκε νεκρή σε οροσειρά κοντά στη Μαδρίτη και σχετικά κοντά από το σημείο που Αρχές την αναζητούσαν εδώ και τέσσερις ημέρες.

Αυτοκτονία ή δυστύχημα;

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε και πλέον τον λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, προκειμένου να αποφανθούν για τα αίτια του θανάτου της, εάν, δηλαδή, πρόκειται για αυτοκτονία ή για δυστύχημα.

Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν πως η σορός της βρέθηκε στο βουνό La Penota, κοντά στην πόλη Cercedilla, λίγο έξω από τη Μαδρίτη.

Η Μπλάνκα Φερνάντεζ Οτσόα το 2013

Εξαφανίστηκε 23 Αυγούστου

Τελευταία φορά που είχε δώσει σημάδια ζωής ήταν στις 23 Αυγούστου. Αργότερα βρέθηκε το αυτοκίνητο της αλλά όχι και η ίδια.

Οι έρευνες για την ανεύρεση της σορού της άτυχης γυναίκας είχαν επικεντρωθεί στο βουνό καθώς το όχημά της είχε βρεθεί στις παρυφές του. Στην επιχείρηση της ανεύρεσης της πήραν μέρος 100 αστυνομικοί, 100 μέλη της Πολιτικής Προστασίας, 25 πυροσβέστες και 60 εθελοντές.

Το χάλκινο μετάλλιο

Η Φρανσίσκο Φερνάντες Οτσόα γεννήθηκε 22 Απριλίου 1963. Ήταν από τις πλέον αγαπητές προσωπικότητες στην πατρίδα της. Είχε τιμηθεί δεκάδες φορές και είχε κατακτήσει πολλές διακρίσεις σε χειμερινά αγωνίσματα με κορυφαία διάκριση το χάλκινο μετάλλιο στο σλάλομ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στο Αλμπερτβίλ.

T

ολυμπιονίκηςΣπορΧειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες