Αθλητισμός|04.09.2019 23:25

ΑΕΚ: Τίτλοι τέλους για το ανδρικό βόλεϊ, διαλύεται και υποβιβάζεται

Newsroom

Οι απειλές του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου πως θα διαλύσει το ανδρικό τμήμα βόλεϊ προκειμένου να γλιτώσει από τις πιέσεις των πιστωτών, έγιναν πραγματικότητα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για το τμήμα.

Για έβδομη φορά στην 30χρονη ιστορία του το ανδρικό βόλεϊ της ΑΕΚ υποβιβάζεται, μόνο που αυτήν τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες, καθώς οδεύει σε άτακτη διάλυση και αγωνιστικό υποβιβασμό στη χαμηλότερη τοπική κατηγορία.

Ο υποβιβασμός και η μη αδειοδότηση

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ «κλείδωσε» με την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ, που συνήλθε για τέταρτη και τελευταία φορά και αποφάσισε να μην αδειοδοτήσει την ΑΕΚ, καθώς ύστερα από τέσσερις προσκλήσεις η διοίκησή της δεν ανταποκρίθηκε, δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συμβόλαια αθλητών και διακανονισμών και - κυρίως - δεν υπέβαλλε το παραμικρό αίτημα για να της δοθεί κάποια παράταση.

Αντίθετα, δόθηκε παράταση στον Μ.Γ.Σ.Εθνικό Αλεξανδρούπολης μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συμβόλαια.

«Κανόνι» 700.000 ευρώ

Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της χρέος περίπου 700.000 ευρώ σε δεκάδες αθλητές και προπονητές, ακόμα και σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις. Το χρέος αναμένεται να γυρίσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Η ανδρική ομάδα θα αγωνιστεί στην Γ' κατηγορία της ΕΣΠΑΑΑ.

Εμειναν 10 ομάδες

Τους προηγούμενους μήνες είχε προηγηθεί η επίθεση του Αλ. Αλεξίου στη διοργανώτρια (ΕΣΑΠ) για τον τρόπο που λειτουργεί, παραχωρώντας πολλά δικαιώματα στους αθλητές, και είχε απειλήσει πως θα διαλύσει το τμήμα εφόσον δεν βρεθεί βιώσιμη λύση. Μετά την αποχώρηση της ΑΕΚ το νέο πρωτάθλημα της Volley League θα ξεκινήσει με 10 ομάδες και τη σεζόν 2019-20 θα υποβιβαστούν δύο ομάδες.

ΑΕΚΣπορΑλέξης Αλεξίουβόλεϊvolley league