Αθλητισμός|05.09.2019 22:22

Λουντ: «Θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό!»

Newsroom

Ενας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, δεν κρύβει την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Ρόμπιν Λουντ. Το SDNA συνάντησε τον Φινλανδό στο Τάμπερε και εκείνος μίλησε για τον λόγο που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι του 2018, την ατμόσφαιρα που δημιουργεί η Θύρα 13, αλλά και την ξεκάθαρη επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στο «τριφύλλι», εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Φυσικά, αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με τη Φινλανδία στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2020.

Είναι για σένα ξεχωριστό το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα;

«Είναι σίγουρα πιο ιδιαίτερο για μένα το συγκεκριμένο παιχνίδι σε σχέση με το να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα. Αυτό γιατί έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτήν τη χώρα από το διάστημα που έπαιξα εκεί. Επιπλέον, έχω κάποιους πολύ καλούς φίλους, που θα τους βρω απέναντί μου».

Περιμένεις να συναντήσεις τα παιδιά που γνωρίζεις από τον Παναθηναϊκό;

«Ο Ζέκα, ο Κουρμπέλης και ο Βλαχοδήμος είναι εξαιρετικοί παίκτες, αλλά και πολύ καλά παιδιά. Έτσι, είναι πάντα όμορφο να τους συναντώ και να λέμε τα νέα μας. Μάλιστα, ο Οδυσσέας είναι πολύ καλός φίλος μου και προσπαθώ όποτε μπορώ να περνάμε χρόνο μαζί».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα στο MLS;

«Μέχρι τώρα έχω αποκομίσει πολύ θετικές εντυπώσεις από το πρωτάθλημα εκεί, αλλά και από τη ζωή. Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, αλλά το σημαντικό για μένα είναι πως το απολαμβάνω».

Ήταν μία δύσκολη απόφαση να φύγεις από την Ευρώπη;

«Ήταν σίγουρα μία δύσκολη απόφαση να αφήσω την Ευρώπη, αλλά παράλληλα είδα σε αυτήν την προοπτική μία πολύ καλή ευκαιρία για την καριέρα μου. Θεωρώ πως θα με βοηθήσει να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο χρόνο με τον χρόνο και πως θα αποκτήσω πολύ σημαντικές εμπειρίες».

Το παιχνίδι των εθνικών ομάδων σού φέρνει στο μυαλό τις μέρες σου στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα είναι ωραίο να βρίσκομαι στον ίδιο αγωνιστικό χώρο με τα τρία παιδιά που προανέφερα, παρότι θα είναι αντίπαλοι. Ίσως το παιχνίδι στην Αθήνα θα έχει ακόμα πιο έντονα συναισθήματα. Περιμένω να επιστρέψω στην Αθήνα για να δω εκεί φίλους. Είναι πάντα για μένα πολύ ιδιαίτερο το να επιστρέφω στην Ελλάδα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο SDNA

Ρόμπιν Λουντεθνική ΕλλάδαςΠαναθηναϊκός