Αθλητισμός|21.11.2018 12:56

Basket Champions League: «Βασιλιάς» στο BCL o Χάντερ της ΑΕΚ

Θοδωρής Φελάνης

Ο 24χρονος Αμερικανός της ΑΕΚ (που ήταν και πάλι εκ των κορυφαίων στην χθεσινή εκτός έδρας νίκη επί της Αντβέρπ), διανύει περίοδο φόρμας και βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ελίτ του BasketBall Champions League, όπως προκύπτει από τις επιδόσεις του σε αυτές τις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Ο Χάντερ απολαμβάνει την κορυφή  στην σχετική λίστα των πιο παραγωγικών φόργουορντ(μεταξύ 335 παικτών) στην διοργάνωση. Ο καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ έχει 17,7 πόντους ανά παιχνίδι σε 25,5 λεπτά συμμετοχής, έχοντας συνολικά πετύχει σε αυτές τις 7 αγωνιστικές  124 πόντους. Τον Βινς Χάντερ ακολουθούν οι Όγκουστιν Ράμπιτ (Μπάμπεργκ), Βόιτσεχ Χρούμπαν (Νίμπουργκ) και Τζεράι Γκραντ (Νεπτούνας).

Ο Χάντερ βρίσκεται επίσης στην πρώτη 5άδα των κορυφαίων σκόρερ  σε όλες τις θέσεις (είναι 4ος ) καθώς είναι πίσω από τους Πάντερ (Μπολόνια), Γουιάτ (Χάποελ Χολόν) και Κολ (Αβελίνο).

Τέλος ο παίκτης της ΑΕΚ είναι 6ος ριμπάουντερ της διοργάνωσης (με 7,7 ανά ματς) με τον Μπαμπακάρ Τουρέ(της Φρίμπουργκ) να είναι 1ος με 9,3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Τα μοναδικά παιχνίδια στα οποία φέτος ο Χάντερ δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν αυτά κόντρα σε Μπάμπεργκ και Νίμπουργκ.

Βινς ΧάντερΑΕΚBasketball Champions League