Αρχίζει το χτίσιμο της Εθνικής για το Μουντιάλ του 2022
NewsroomΥπό διαφορετικές συνθήκες το παιχνίδι της Κυριακής (21.45, ethnos.gr - OPEN TV) με το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την Εθνική ομάδα προκειμένου να κερδίσει εύκολα τρεις βαθμούς στο κυνήγι της πρόκρισης στο Euro 2020. Η ήττα (1-0), ωστόσο, από τη Φινλανδία στο Τάμπερε έβαλε τέλος στα όνειρα πρόκρισης στην τελική φάση.
Η Ελλάδα έμεινε προτελευταία στη βαθμολογία, έχοντας πίσω της μόνο το Λιχτεντσάιν και τη δεύτερη Φινλανδία στο +8, κάτι που κάνει απαγορευτικό οποιοδήποτε ευφάνταστο σενάριο πρόκρισης. Ως εκ τούτου, με αφετηρία την αναμέτρηση με μία από τις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές ομάδες, η Εθνική θα προσπαθήσει να εισέλθει στη νέα εποχή του Τζον Φαν 'τ Σιπ.
Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, δίχως πια το άγχος και την πίεση της πρόκρισης και του αποτελέσματος, έχει την ευκαιρία στα επόμενα πέντε παιχνίδια των προκριματικών να γνωρίσει τους παίκτες του μαζί με τις καλές και κακές συνήθειές τους και να αποφασίσει ποιοι κάνουν και ποιοι όχι στη δική του Εθνική ομάδα.
Ουσιαστικά από το αποψινό ματς με το Λιχτενστάιν αρχίζει η προσπάθεια αναδόμησης της Εθνικής και δημιουργίας μιας νέας και ανταγωνιστικής ομάδας που θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που θα γίνει στο Κατάρ.
- Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Η (έμμεση) απάντηση Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΛ.Α.Σ. δε γεννήθηκε για να διασπάσει, αλλά για να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς»
- Λέκκας για Κυψέλη: Δεν υπάρχει θέμα στατικής επάρκειας των κτιρίων - Γιατί εμφανίστηκαν ρωγμές
- «Ταξιδιάρα εσύ και αιώνια έφηβη»: Συγκίνησε ο επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη στην κηδεία της Μάρως Κοντού