Αθλητισμός|08.09.2019 17:58

Formula 1: Θρίαμβος του Λεκλέρκ στο «σπίτι» της Φεράρι

Newsroom

Ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν κυρίαρχος στον αποκαλούμενο «ναό της ταχύτητας». Η θρυλική πίστα της Μόντσα βάφτηκε στα κόκκινα της Φεράρι έπειτα από μια σπουδαία οδηγική παράσταση από τον Μονεγάσκο πιλότο, ο οποίος κυριάρχησε από την αρχή μέχρι και το τέλος του ιταλικού γκραν πρι.

Παρά το γεγονός ότι ο Λεκλέρκ δέχθηκε την έντονη πίεση αρχικά του Λιούις Χάμιλτον και στη συνέχεια του Βάλτερι Μπότας, άντεξε στο πρέσινγκ των Μερτσέντες και πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (και τη δεύτερη συνολικά στην καριέρα του) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, καθώς είχε επικρατήσει και στο προηγούμενο γκραν πρι που είχε πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο.

Η νίκη του Λεκλέρκ είναι ιστορική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη Φεράρι που είχε να πανηγυρίσει στο... σπίτι της από το 2010 όταν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Φερνάνδο Αλόνσο! Γι' αυτό και στις εξέδρες οι τιφόζι της Σκουντερία ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς λες και κατέκτησε το... Μουντιάλ η Εθνική Ιταλίας.

Τούτη τη φορά, σε αντίθεση με προηγούμενα καταστροφικά γκραν πρι, η τακτική της Φεράρι ήταν εξαιρετική και βοήθησε σημαντικά τον Λεκλέρκ για να μείνει μπροστά από τις δύο Μερτσέντες όταν άρχισαν τα μονοθέσια να εισέρχονται στα πιτς.

Η Μερτσέντες, παρά το ναυάγιο πάντως, κατέλαβε τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντιστοίχως, με τον Μπότας και τον Χάμιλτον, ο οποίος ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του. Απλώς περιμένει την απονομή...

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Αλμπον, Πέρες, Φερστάπεν, Τζιοβινάτσι, Νόρις.

FerrariMercedesΒάλτερι ΜπόταςGP Ιταλίας ΜόντσαΛιούις ΧάμιλτονFormula 1Σαρλ Λεκλέρκ