Αθλητισμός|09.09.2019 00:33

Φαν 'τ Σιπ: «Πιάσαμε πάτο! Πρέπει να γίνει επανεκκίνηση!»

Newsroom

Ο Τζον Φαν 'τ Σιπ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας, παραδέχτηκε ότι η Εθνική ομάδα έπιασε πάτο! «Φυσικά και είμαι απογοητευμένος. Δεν κερδίσαμε ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε, δεδομένων και των ευκαιριών που είχαμε, ενώ οι αντίπαλοι μας έκαναν μία φάση, που μετατράπηκε σε γκολ. Πιάσαμε πάτο. Ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα εδώ και καιρό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε την ομάδα στον αφρό, να ξαναγεννηθεί η Εθνική», είπε μετά το τέλος του αγώνα.

«Στην αρχή στο πρώτο 25λεπτο, η ομάδα δεν κράτησε ψηλά τον ρυθμό, είχε αργές πάσες κόντρα σε μία ομάδα με αμυντική φιλοσοφία. Στη συνέχεια μέχρι το μισό του δευτέρου ημιχρόνου, ανεβάσαμε ρυθμό, προσέξαμε τον Σαλάνοβιτς που ξέραμε ότι είναι γρήγορος αλλά και επικίνδυνος, αλλά μια κάθετη μπαλιά βρήκε την άμυνα χωρίς επιστροφές και έγινε το γκολ. Ηταν το χειρότερο αποτέλεσμα εδώ και πολλούς μήνες», πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση που του έγινε αν θα κάνει εκκαθαρίσει στην ομάδα, απάντησε. «Δεν είναι εύκολο να κάνεις εκκαθαρίσεις. Προφανώς θέλουμε να κάνουμε την επανεκκίνηση, αλλά δεν θα καθαρίσουμε όλη την ομάδα. Η Εθνική θέλει παίκτες με νοοτροπία, με μέλλον, με τεχνικές ικανότητες που θα συμβαδίζουν και με την νοοτροπία της τεχνικής ηγεσίας. Θα δούμε και τους νέους που μπορεί να μην είναι στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά σιγά σιγά θα χτίσουμε από την αρχή για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει».

Ο Ολλανδός προπονητής κλείστηκε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα και μίλησε στους διεθνείς. «Τους είπα τι έγινε όλη την εβδομάδα και τι σήμερα. Πόσο διαφορετικό ήταν το πρόσωπο τους στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Βέβαια δεν ήταν όλα άσχημα. Θα ήταν αλλιώς αν βάζαμε τρία-τέσσερα γκολ. Η ομάδα έδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Χρειάζεται θετική σκέψη και πνεύμα και να το βγάζουν αυτό στον αγωνιστικό χώρο», είπε, ενώ σε νέα ερώτηση για τις εντολές στο τελευταίο δεκάλεπτο, απάντησε. «Αν δούμε το αποτέλεσμα η ομάδα πλήρωσε την επιλογή στο τέλος, αλλά δεν είμαι προπονητής να πω στην ομάδα να μείνει πίσω και να αμύνεται στο μισό. Δεν θα κρατήσω την ομάδα πίσω».

Εθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςΤζον Φαν 'τ Σχιπποδόσφαιροπροκριματικά Euro